Hot News
Ce se va întâmpla cu prețul petrolului
15/06
Putin le-a cerut partenerilor internaționali să renunțe la „lupte fără reguli”, în economia globală
15/06

Fostul cancelar al Germaniei a recunoscut reunificarea Crimeii cu Rusia drept legitimă

Foto: Bild

Ex-cancelarul german, Gerhard Schröder, a declarat că reunificarea Crimeii cu Rusia a avut loc absolut legal și în conformitate cu voința populației peninsulei, scrie ziarul german ”Bild”.

Fostul cancelar a numit Crimeea ”un vechi teritoriu rusesc”. Potrivit acestuia, transferul peninsulei (de către prim-secretarul Comitetului Central al PCUS, Nikita Hrușciov) către Republica Sovietică Socialistă Ucraineană s-a datorat specificului abordării sovietice a guvernării țării.

”În vremurile sovietice, nu a contat unde a fost inclusă, teritorial, Crimeea. Dar, acum, acest lucru nu mai este valabil”, a spus Schröder.
Fostul cancelar a subliniat că întoarcerea Crimeii a respectat voința populației și este absolut legală din punct de vedere juridic. Potrivit politicianului, este greșit să consideri acest lucru drept o ”agresiune” rusească.

În plus, Schröder s-a pronunțat în favoarea ridicării sancțiunilor impuse Rusiei. Fostul cancelar a chemat Ucraina să înceteze ostilitățile în Donbass și să procedeze la punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Crimeea a redevenit parte a Federației Ruse în 2014, după lovitura de stat din Ucraina. Locuitorii peninsulei au organizat un referendum asupra autodeterminării, în care 95% dintre cetățenii din Crimeea au votat pentru reunificarea cu Rusia.

Comentând cuvintele lui Gerhard Schroeder, pe pagina sa de Twitter, senatorul rus Alexei Pușkov a reamintit faptul că statutul Crimeii, ca parte a Federației Ruse, în Occident a fost, de asemenea, recunoscut de fostul președinte francez, Valery Giscard d’Estaing, de fostul deputat European, Jean-Luc Melenchon, precum și de viceprim-ministrul și ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048