Hot News
Fostul cancelar al Germaniei a recunoscut reunificarea Crimeii cu Rusia drept legitimă
15/06
Ministerul rus de Externe a apreciat rezolvarea pașnică a crizei din Moldova
15/06

Putin le-a cerut partenerilor internaționali să renunțe la „lupte fără reguli”, în economia globală

Foto: kremlin.ru

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia se pronunță pentru respingerea războaielor comerciale. Este necesar să găsim o cale de ieșire din situația cu „lupte fără reguli” în afacerile internaționale, a spus liderul rus la summitul Conferinței privind Cooperarea și Măsurile de Încredere în Asia (Conference on Confidence-Building Measures in Asia, CICA).

”În lume, izbucnesc adevăratele războaie comerciale; din păcate, se desfășoară, de fapt, lupte fără reguli, cu intimidarea și eliminarea concurenților prin metode străine pieței. Și astăzi, mai mult decât oricând, sunt necesare eforturile noastre colective, pentru a găsi o cale de ieșire din această situație”, a declarat președintele rus.

Putin a subliniat că, în primul rând, sfera socială și cea umanitară (și anume bunurile esențiale, echipamentele medicale și medicamentele) au nevoie de a fi scoase de sub restricții comerciale și sancțiuni. Liderul rus a cerut restabilirea încrederii și reafirmarea normelor de interacțiune economică echitabilă. Vladimir Putin a reamintit că acest subiect a fost discutat în cadrul Forumului Economic Internațional de la St.Petersburg, care a avut loc între 6 și 8 iunie.

De asemenea, liderul rus a menționat că Asia este, acum, motorul creșterii globale. Putin a abordat problemele de dezvoltare a cooperării dintre statele din această regiune. Președintele Federației Ruse a subliniat că Rusia, în calitate de coordonator al dimensiunii economice a CICA, acordă o importanță deosebită activității în aceste domenii. El a reamintit că în 2015, în cadrul acestui forum, Rusia a inițiat crearea unui consiliu de afaceri, cu implicarea oamenilor de afaceri din țările membre CICA. Și, la inițiativa părții ruse, a fost pregătit, pentru actualul summit, un memorandum privind cooperarea între întreprinderile mici și mijlocii .

Liderul rus a menționat că Federația Rusă se pronunță pentru ”aprofundarea multilaterală a cooperării investiționale și extinderea cooperării industriale bazate pe normele universale ale OMC”. Putin a subliniat importanța respectării principiilor egalității și ale luării în considerare a intereselor reciproce, în aceste procese, transmite TASS.

Președintele rus a mai spus că ideea corelării proceselor de integrare care au loc în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (EAEU), a Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), a Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO) și a inițiativei chineze „O centură, un drum” se bucură de sprijinul din ce în ce mai mare, inclusiv din partea a 27 de țări, participante la CICA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097