Hot News
Corneliu Vlad: De la Tamisa și Sena la Amur și Gange
18/06
Obsesiile rusofobe vechi și noi
19/06

Șoigu, despre conflictele lumii moderne

Foto: TASS

Militarii ruși trebuie să elaboreze o teorie legată de desfășurarea de operațiuni armate pe termen mediu, a cerut ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu (în foto), la o conferință de specialitate, cu participarea conducerii Forțelor Armate ale țării.

În opinia lui Șoigu, este deosebit de important să se înțeleagă faptul că războaiele moderne reclamă cu totul alte abordări. ”Conflictele din noua generație înseamnă un cumul de metode clasice și asimetrice de desfășurare a luptei armate. Operațiunile militare sunt scurte și nu există timp pentru corectarea greșelilor”, a explicat șeful departamentului apărării.

Caracterul luptei armate și al războaielor moderne au schimbat, în opinia lui Șoigu, tehnologiile și armamentul. ”Experiența ultimelor decenii arată că specificul luptei suferă modificări substanțiale. Acest lucru este determinat de dezvoltarea vertiginoasă a științei și a tehnologiilor, de crearea unor arme noi, ceea ce influențează formele și metodele de acțiune a trupelor. În paralel cu apariția armamentului și a tehnicii de luptă înalt tehnologizate, trebuie perfecționate inclusiv formele de folosire și metodele de acțiune pe câmpul de luptă”, a estimat ministrul rus.

Șoigu a recunoscut, totodată, că multe au fost deja făcute în această direcție. ”Nu stăm pe loc în această chestiune. În viitorul cel mai apropiat, armata și flota vor primi armament absolut nou, fără echivalent în lume, bazat pe tehnologia hipersunetului și a energiei laser. Primele mostre au fost deja livrate pentru testele de luptă”, a relatat, în discursul său, ministrul rus.

În același timp, noile sisteme de spionaj furnizate armatei au sporit, din punct de vedere calitativ, posibilitățile forțelor noastre militare, a continuat Șoigu, evidențiind, la acest capitol, sistemul Streleț, care permite doborârea țintei în timp real, practic, la 8-12 minute după identificarea ei. Noi posibilități sunt acordate armatei și prin folosirea dronelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875104