Hot News
Americanii au evaluat volumul producției de rachete ”Avangard”
03/07
În exclusivitate. Dr.Liviu Mureșan, Președintele Eurodefence România: Vecinătatea cu o Rusie – actor global
03/07

Ekaterinburg va organiza Universiada de vară din 2023

Foto: Kommersant

Universiada de vară, din 2023, se va desfășura la Ekaterinburg. Decizia a fost adoptată de către comitetul executiv al Federației Internaționale a Sportului Universitar (FISU), la reuniunea din 2 iulie, la Neapole.

Ekaterinburg a fost singurul oraș care a candidat la organizarea Universiadei 2023. Înainte de vot, delegația rusă a prezentat comitetului executiv al FISU proiectul ei și a relatat despre arenele sportive, care vor găzdui competițiile.

În mai, reprezentanții Ekaterinburgului au transmis FISU o carte de aplicații, pentru desfășurarea Universiadei. Documentul a fost adoptat fără observații, federația apreciind ca ridicate șansele orașului rus pentru obținerea dreptului de organizare a Jocurilor.

Ministrul rus al Sportului, Pavel Kolobkov, a arătat că, pentru Universiadă, vor fi pregătite 23 de edificii sportive, din care o parte au fost folosite la Campionatul mondial de fotbal – 2018. Potrivit spuselor sale, Ekaterinburg este capabil să organizeze un eveniment la cel mai înalt nivel.

Este pentru a doua oară în istoria ei, când Rusia găzduiește Universiada de vară: în 2013, jocurile s-au desfășurat la Kazan. În plus, în 2019, alt oraș rusesc a devenit capitala Universiadei de iarnă – întrecerile sportive au avut loc în martie, la Krasnoiarsk. În perioada sovietică, Universiada de vară a fost găzduită, în 1973, de Moscova.

Universiadele se desfășoară din 1959, când jocurile de vară s-au derulat la Torino. În prezent, ele au loc o dată la doi ani, când sunt și cele de vară și cele de iarnă. Conform regulamentului, participanții trebuie să aibă vârste cuprinse între 17 și 28 de ani și, de asemenea, să fie studenți ai unui institut de învățământ superior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091