Hot News
Petrolul american a ajuns în Ucraina. Ce spun senatorii ruși
08/07
Ce înseamnă acordul OPEC+ pentru bugetul Rusiei
08/07

Kosaciov: Rusia trebuie să-și spună punctul de vedere

Foro: RIA Novosti

Senatorul Konstantin Kosaciov spune că oamenii au nevoie de păreri alternative, scrie agenția TASS.

Rusia nu trebuie să renunțe la practica politică de a aduce la cunoștința întregii lumi punctul său de vedere, a estimat șeful Comisiei senatoriale pentru afaceri internaționale, Konstantin Kosaciov.

Declarația vine pe fondul anunțului făcut de diplomația de la Londra, potrivit căreia Marea Britanie va aloca 18 milioane de lire sterline, în următorii trei ani, pentru lupta împotriva răspândirii de informații false, neadevărate, în țările din Europa de Est și pentru susținerea mijloacelor de informare în masă independente în statele din Balcanii de Vest.

”În nici un caz nu trebuie să reducem eforturile de a aduce la cunoștința auditoriului mondial punctul nostru de vedere, pentru că oamenii au nevoie de păreri alternative, inclusiv cei 10%, care, deocamdată, se orientează spre ”singura presă corectă”, de genul celei britanice”, a scris Kosaciov pe Facebook.

În opinia senatorului, după această decizie a guvernului britanic, vor urma rapid interdicții împotriva mass-mediei ruse, dar și mai multă susținere acordată jurnaliștilor din întreaga lume care au o orientare ”corectă”.

În ajunul Conferinței globale privind libertatea presei, care se va desfășura la Londra, în zilele de 10 și 11 iulie, ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a subliniat importanța creării, pentru jurnaliști, a unor condiții care să nu le îngreuneze activitatea. Potrivit afirmațiilor sale, numai 10% din populația lumii are acces la mijloace libere de informare în masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078