Hot News
Corneliu Vlad: Vaticanul vede în Rusia un interlocutor esențial pentru pacea mondială
09/07
Putin nu este de acord cu sancțiuni împotriva Georgiei
10/07

Putin: Poroșenko, inițiator al incidentului din Strâmtoarea Kerci

Vladimir Putin și Oliver Stone / Foto: RIA Novosti

Președintele rus i-a acordat un nou interviu lui Oliver Stone, ca parte a filmului ”În bătălia pentru Ucraina”. Vladimir Putin consideră că, prin intermediul acelui incident, fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a dorit să-și asigure susținerea, înaintea alegerilor prezidențiale, scrie cotidianul RBK.

În dialogul cu regizorul american, șeful statului și-a exprimat părerea privind politica promovată de autoritățile ucrainene. Astfel, Putin consideră că incidentul din Strâmtoarea Kerci, din noiembrie, anul trecut, a fost special organizat de către fostul președinte, Petro Poroșenko, pe parcursul campaniei sale electorale.

”Știa că alegătorii din estul și din sudul țării nu îl vor susține și a folosit această provocare, pentru a incita atmosfera, pentru a institui situația specială. Și, am toate motivele să cred că el și-ar fi dorit să decreteze situație excepțională pe teritoriul întregii țări, poate chiar să amâne alegerile. Dorea să rămână, cu orice preț, la putere”, a spus Putin.

Co-autorul filmului, regizorul documentarist Igor Lopatenok, a anunțat că premiera filmului va avea loc la 19 iulie, la postul de televiziune Rossia-1. Lopatenok a precizat că Putin a acordat acest interviu la mijlocul lunii trecute. Premiera mondială a filmului documentar a avut loc la cea de-a 65-a ediție a festivalului de film de la Taormina, în Italia, unde pelicula a obținut marele premiu.

Nu este primul film realizat de Oliver Stone, în care el îl intervievează pe liderul rus. În 2016, Stone a lansat filmul documentar ”Ucraina în flăcări”, despre evenimentele petrecute în această țară, în 2014. O peliculă unde au intrat interviurile cu Putin și cu fostul președinte ale Ucrainei, Viktor Ianukovici. În 2017, regizorul a prezentat publicului filmul în patru episoade, despre Vladimir Putin, intitulat ”Interviu cu Putin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082