Hot News
Datoria externă a Rusiei a crescut cu 6,1%
12/07
Peskov, despre noile sancțiuni americane
13/07

Când dispar cele mai populare profesii din Rusia

Foto: TASS

Peste doar un deceniu, profesia de șofer și cea de vânzător – cele mai populare din Rusia – ar putea dispărea. Ele vor fi înlocuite de servere digitale. Este prognoza formulată de rectorul Școlii Superioare de Economie, Iaroslav Kuzminov (în foto).

”95% din corespondență ajunge cu succes la noi, fără ajutorul poștașului. Iar, peste zece ani, cu o probabilitate de 90%, pe lista profesiilor dispărute se vor adăuga cele de șofer, paznic, translator tehnic… Plus trei sferturi dintre vânzători”, a avertizat Kuzminov.

Potrivit afirmațiilor sale, piața muncii traversează, în prezent, un intens proces de transformare. Munca mentală monotonă este, tot mai frecvent, înlocuită de algoritmi. Spre exemplu, nu rare sunt cazurile când firmele renunță la serviciile contabililor, preferând înlocuirea acestora cu servere digitale. Iar, toate aceste procese devin provocări dintre cele mai serioase.

”Două cele mai populare profesii din țara noastră sunt cea de șofer și cea de vânzător. Câte șapte milioane de oameni, adică 10% din piața muncii. Vă imaginați ce șoc va fi pentru noi?”, spune Kuzminov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079