Hot News
Nord Stream-2. Pe cine încurcă acest proiect?
17/07
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XLIII): În soarta mea de ziarist
18/07

Fondul lui Abramovici susține trei filme ale unor regizori debutanți

Foto: Reuters

Fondul miliardarului Roman Abramovici (în foto), ”Kinoprime”, va oferi bani pentru trei debuturi regizorale. Au fost selectate, drept cele mai interesante, proiectele ”Balenar”, ”Lapte de pasăre” și ”Tenerife”.

Fondul de Dezvoltare a Cinematografiei Contemporane, înființat de miliardarul Abramovici, va suporta parțial cheltuielile pentru realizarea filmelor ”Balenar”, ”Lapte de pasăre” și ”Tenerife”. Toate trei sunt lucrări de debut, ale unor regizori aflați la început de drum, scrie TASS, citând biroul de presă al fondului. Suma pe care fondul o va pune la dispoziție nu a fost dezvăluită.

Președintele consiliului ”Kinoprime”, scenaristul și regizorul Pavel Ciuhrai, a declarat că toate cele trei lucrări ”sunt despre viața și problemele tinerilor”. ”Nu a existat nici o înțelegere preliminară, de a susține exclusiv proiecte de debut, dar, acestea trei au suscitat cel mai mare interes din partea experților”, a explicat Ciuhrai.

Filmul ”Balenar” va fi realizat, după un scenariu propriu, de către absolventul Institutului de Stat pentru Cinematografie, Filipp Iuriev. Pelicula, unde co-producători sunt Aleksei Uciteli și Kira Saksaganskaia, povestește despre un vânător din Ciukotka, în vârstă de 15 ani, care se îndrăgosește de o americancă de pe web-chat. Tânărul decide să plece, la iubita lui, prin Strâmtoarea Bering.

În ”Lapte de pasăre”, a co-producătorului Roman Borisevici, eroul principal este un puști de 16 ani, din Transnistria, care, cu cinci zile înainte de Paște, decide să fugă, din satul natal, în Europa. Autorul scenariului și regizorul filmului este Evgheni Marian, absolvent al Școlii de Cinematografie ”Filmul liber”. La festivalul de la Karlovy Vary, pelicula a primit premiul principal, la secțiunea Work in Progress.

Filmul ”Tenerife”, al co-producătorilor Artiom Vasiliev, Igor Mișin și Andrei Saveliev, este o ecranizare, după un roman al scriitorului Aleksei Ivanov. Filmul va fi debutul regizoral al operatorului Roman Vasianov.

Fondul ”Kinoprime” a fost lansat în februarie, anul curent, volumul anual de investiții fiind de circa 1 miliard de ruble (14,2 milioane de euro), care se adaugă celor 6 miliarde puse la dispoziție de Ministerul rus al Culturii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875073