Hot News
Cel mai mare club de tenis din Europa
21/07
Filmul lui Oliver Stone, adevărul despre lovitura de stat din Ucraina
21/07

Deputatul german: Efectul sancțiunilor a greșit adresa

Klaus Ernst / Foto: sueddeutsche.de

Sancțiunile împotriva Rusiei nu au avut efectul scontat, nu au determinat o schimbare a politicii Moscovei, dar, au dăunat companiilor germane, a declarat președintele Comisiei din Bundestag pentru economie și energie, Klaus Ernst, în direct pentru postul de radio Deutschlandfunk.
”Sancțiuni cu efect zero. De cinci ani, deja, avem aceste sancțiuni, dar, nu se observă vreo schimbare în politica rusă”, a spus el. ”Dacă prescrii un medicament și devine evident că nu dă rezultate, ba, dimpotrivă, dăunează, inclusiv întreprinderilor germane, trebuie să te întrebi dacă nu cumva este vorba despre un tratament incorect”, crede deputatul german.

În același timp, Ernst a subliniat importanța unor forumuri precum ”Dialogul de la Petersburg”, care apropie cele două țări. ”Dacă, pur și simplu, vom continua politica de sancțiuni și nu vom vorbi unul cu celălalt, acest lucru va însemna, pentru noi, apariția de noi și noi focare de tensiune. În lumina politicii SUA și a agresivei politici comerciale a SUA, aceasta este o cale absolut greșită”, crede deputatul german.

El și-a exprimat regretul în legătură cu recentele declarații ale viitoarei șefe a Comisiei Europene, Ursula van der Leyer, care și-a anunțat intenția de a menține sancțiunile împotriva Moscovei. ”Regret că primele ei cuvinte au fost făcute în această direcție”, a adăugat deputatul german, apreciind că o astfel de abordare nu face decât să slăbească Europa.

”Dacă aplicăm astfel de criterii față de Rusia, va trebui să introducem sancțiuni și împotriva Statelor Unite, care, spre exemplu, au acționat ilegal în Kosovo și în Irak, rețin, fără suport legal, oameni, la Guatanamo”, a constatat parlamentarul german. ”Dacă vom proceda în acest mod, în toate cazurile, pe bază de sancțiuni și vom reacționa astfel, va trebui să acționăm la fel, față de toți, iar primii vizați ar trebui să fie SUA”, este de părere Ernst, relatează agenția TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875155