Hot News
Deputatul german: Efectul sancțiunilor a greșit adresa
21/07
În ce condiții Putin ar renunța la președinție
21/07

Filmul lui Oliver Stone, adevărul despre lovitura de stat din Ucraina

Politicianul ucrainean, liderul ”Platformei de opoziție - Pentru viață”, Viktor Medvedciuk/ O secvență din filmul lui Oliver Stone

”Bătălia pentru Ucraina”, filmul regizorului american Oliver Stone, prezintă dovezi de netăgăduit ale implicării Statelor Unite în evenimentele din Ucraina, expuse de către experți occidentali și de către politicianul ucrainean, liderul ”Platformei de opoziție – Pentru viață”, Viktor Medvedciuk, transmite agenția ”Harkov”.

Ivan Kacianovski, profesor al Universității din Ottawa, Canada, a adunat, în ultimii cinci ani, materiale referitoare la împușcarea protestatarilor din Piața Maidan. El a descoperit cum susținătorii Euro-maidanului erau chemați, într-un anumit loc, unde, ulterior, erau uciși de lunetiști.

”Am găsit înregistrarea video efectuată de o televiziune belgiană, din hotelul ”Ukraina”. Filmul arată cum ei mergeau spre locul masacrului, nu de bună voie, ci conduși de alți doi protestatari, care strigau în gura mare și îi îndemnau să se ducă acolo. Așa, fără nici un motiv anume. Erau duși, special, în acel loc, pentru a fi împușcați”, a relatat profesorul.

După ce organizatorii maidanului au primit mesajul din partea politicienilor occidentali, potrivit căruia ”regimul lui Ianukovici” nu va fi dat jos, până când nu vor muri sute de protestatari, numărul morților a crescut, rapid, la 100. Ulterior, Rada Supremă a Ucrainei a adoptat o lege de amnistiere a tuturor celor care au participat la proteste. Inclusiv a celor care omorâseră oameni. Cei care se pricep la procese în justiție au considerat acest gest cel puțin straniu.

”A fost ceva fără precedent; erau atâtea camere de luat vederi, atât de mulți jurnaliști care, pur și simplu, priveau la această asasinare în masă. Practic, pe toate posturile de televiziune din SUA, din Canada, din Germania, din Polonia și din multe alte țări europene, cu excepția Rusiei, toate acestea au fost prezentate drept dovadă că, în general, au fost crime comise de poliție”, a continuat profesorul.

În momentul în care, anchetatorii ucraineni l-au acuzat pe Viktor Ianukovici, unitatea de forțe speciale ”Berkut” și serviciile speciale rusești pentru cele întâmplate, ura ucrainenilor față de Rusia a crescut, ceea ce a permis Statelor Unite să se infiltreze și mai mult în Ucraina.

”Evenimentele din Piața Maidan au fost, în mare măsură, predeterminate, ca element, de către controlul extern, care a și fost, apoi, introdus de Washington, în Ucraina”, a spus Medvedciuk, în interviul acordat regizorului american. Medvedciuk a explicat, de asemenea, care a fost scopul urmărit de Washington. Imediat după tragicele evenimente și încheierea Maidanului, Washingtonul a aprobat vânzarea de muniții către Guvernul Ucrainei. Iar ucrainenii, dezicându-se de Rusia, demarând procese de decomunizare și de dezindustrializare, au luat calea Occidentului, unde, s-a constatat că nu sunt doriți de nimeni.

”Încă de pe vremea când făcea parte din Uniunea Sovietică, Ucraina a fost republica cu cea mai mare producție de locomotive (inclusiv locomotive diesel). Dezindustrializarea a adus Ucraina în situația de a cumpăra aceste locomotive diesel din Statele Unite. Pe cine avantajează o asemenea situație, domnule Stone? Pe cei care , astăzi, promovează metode care influențează integrarea economică, chestiuni legate de propria producție”, a explicat Medvedciuk.

La câțiva ani după revoluție, ucrainenii au înțeles că Occidentul nu intenționează să-și deschidă piețele de desfacere pentru Ucraina. Concurenții apăruți pe nepusă masa s-au dovedit inutili, de aceea funcționarii occidentali au luat decizia de a-i obliga pe ucraineni să-și lichideze singuri potențialul.

”Cândva, Ucraina a fost una dintre puținele țări care puteau construi portavioane. Acum, Ucraina nu mai are șantiere navele. Ucraina producea rachete cosmice, acum ea nu mai are industrie spațială, nu mai construiește avioane, nu mai are industrie auto”, se arată în film.
Ca om care înțelege bine esența proceselor, Viktor Medvedciuk a relatat că Ucraina încă mai are export, dar, în volum neînsemnat, care nu se poate apropia de cifrele din trecut, pentru că, pe măsură ce Ucraina produce mai puțin, cu atât va cumpăra, mai mult, din străinătate. Iar, acesta este doar unul dintre elementele expansiunii externe și a controlului extern, instituite de Washington în Ucraina, începând din 2014. Industria cărbunelui, spre exemplu, cu care se mândrea Ucraina înainte, a început să moară. Din exportator de aur negru, Ucraina a deveni importator. Și a început să cumpere cărbune din SUA și din Africa de Sud. S-ar fi putut cumpăra din Rusia, mult mai ieftin, dar, politica actualilor lideri ai statului, sub conducerea SUA, nu a permis.

”Cărbune din Pensylvania. Este de câteva ori mai scump decât cel rusesc. Este mai scump chiar și decât cărbunele din Africa de Sud. Vă puteți imagina diferența de logistică la transport? Ucraina și Rusia. Ucraina și SUA. Ucraina și Africa de Sud. Cu toate acestea, noi, astăzi, cumpărăm din Rusia, 63% din cărbunele importat. Și, 30%, din tot cărbunele de import, este cumpărat din SUA.

Astfel, filmul dezvăluie planul Statelor Unite de a se implanta în Ucraina, pentru a extrage maxim de avantaje dintr-o țară în decădere și din presiunile exercitate asupra Rusiei vecine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083