Hot News
Putin a coborât, în batisferă, spre locul eșuării unui submarin
27/07
La Olimpiadă, sportivii ruși vor evolua sub drapelul țării
28/07

28 iulie, Sankt-Petersburg: Parada maritimă, dedicată Zilei Flotei Ruse

Foto: Igor Rusak, MR7.ru

Duminica, la 28 iulie, începând cu ora 11:00, parada principală a Foltei Maritime Militare a Rusiei, dedicata Zilei Flotei Ruse, va fi prezentată, în direct, de către Televiziunea Rusă (posturile Pervîi și Rossia 1) și poate fi urmărită pe site-ul ”Vești din Rusia” (rubrica TV RUSIA ÎN DIRECT).

Parada ia startul de la insula Kronstadt și va fi condusă, spre malurile fluviului Neva, de către nava-amiral, crucișătorul ”Mareșalul Ustinov”. La parada participă echipajele a 43 de nave de luptă și submarine (în total, 4.000 de marinari și de ofițeri), precum și 41 de avioane ale aviației maritime. O adevărată vedetă a părții ”istorice” a paradei va fi vasul de linie ”Poltava”, echipat cu 54 de tunuri și refăcut la șantier naval istoric. Pe Neva, parada va fi primită de către președintele Vladimir Putin.

Cu ocazia sărbătorii, în insula Kronștadt, fortăreață a Flotei Militare Ruse, a fost desfășurat un imens steag ”Sf.Andrei” (în foto) care, începând din timpul lui Petru Cel Mare, a devenit principalul simbol al puterii maritime ruse. Steagul are dimensiunea de 65 X 43 m².

Pentru prima dată, pentru a participa la parada principală a Flotei Maritime Militare Ruse, la Sankt Petersburg au venit fregata indiană ”Tarkash” și distrugătorul ”Xian” al Marinei Militare a Chinei.

Parade Flotei Maritime se vor desfășura și în alte nouă orașe, precum Sevastopol, Vladivistok, Petropavlovsk-Kamciatski, Astrahan, Novorossiisk, Arhanghelsk.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875176