Hot News
28 iulie, Sankt-Petersburg: Parada maritimă, dedicată Zilei Flotei Ruse
28/07
Ucrainenii vor să zboare cu avionul în Rusia. Apel către Zelenski
28/07

La Olimpiadă, sportivii ruși vor evolua sub drapelul țării

Foto: newdaynews.ru

Comitetul Olimpic al Rusiei (OKR) a fost invitat, oficial, să participe la Jocurile Olimpice de vară, de anul viitor, din Japonia. Informația a fost furnizată de biroul de presă al OKR, care a publicat, de asemenea, mesajul transmis de către președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach.

Ceea ce înseamnă că, spre deosebire de precedenta ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, din Coreea de Sud, sportivii ruși vor avea dreptul de a evolua la Tokio sub drapelul țării lor. Mai mult, nu sunt menționate nici un fel de restricții sau condiții suplimentare.

Acest lucru este valabil inclusiv pentru atleți, care au primit, deja, permisiunea Federației Internaționale de Atletism pentru a participa la competițiile internaționale. Numărul atleților ruși, care au primit undă verde, depășește deja 120 de sportivi și poate crește în continuare.
Olimpiada din 2020 se va desfășura în Japonia, în perioada 24 iulie – 9 august. La Pyeongchang, în Coreea de Sud, delegația rusă s-a prezentat în formație substanțial redusă, sportivii fiind prezentați drept ”olimpicii din Rusia”. De asemenea, nu putea fi arborat drapelul rus la ceremoniile de premiere.

Problemele sportivilor ruși au început după Olimpiada de la Soci, din 2014 și au vizat un scandal de dopaj. Zeci de sportivi au fost înlăturați, pe viață, de la participarea la Jocuri, iar rezultatele lor anulate. În plus, sportivii au fost obligați să restituie medaliile cucerite anterior, la Soci.

Dispoziția Comitetului Olimpic Internațional (CIO) a fost contestată în instanță, judecătorii luând partea rușilor. Cu toate acestea, CIO a înlăturat OKR de la Jocuri, ceea ce a însemnat, practic, excluderea echipei Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091