Hot News
Săptămâna de lucru de patru zile. Părerea deputaților ruși
14/08
Explozia de la Severodvinsk și soarta Tratatului START-3
14/08

Companiile ruse, țința unui nou val de atacuri cibernetice

Foto: TASS

Specificul acestor atacuri rezidă în utilizarea unei metode de pătrundere în rețelele corporative, ce permite infractorilor cibernetici să-și ascundă urmele prezenței lor.

Experții Laboratorului Kaspersky au identificat un nou val de atacuri cibernetice complexe lansat de cunoscuta grupare Cloud Atlas și care au avut drept ținte companii internaționale și rusești, dar și organizații guvernamentale și religioase, a anunțat Kaspersky Lab, într-un comunicat.

Observată pentru prima dată în 2014, gruparea Cloud Atlas fură datele de bază de pe computer, dar și documente în format text. Ca instrument de lucru, infractorii cibernetici aleg phishing-ul prin trimiterea de e-mail-uri specifice cu atașamente rău intenționate. Acum, însă, metodele hackerilor s-au schimbat, ei folosind mecanisme și programe mai sofisticate, care infectează computerele, făcând dificilă detectarea atacurilor. Deci, pe un computer infectat, hackerii instalează o aplicație specială, care colectează toate informațiile despre dispozitiv și trimite datele primite către escroci, ștergând urmele prezenței lor.

”Atacatorii și-au îndreptat atenția asupra companiilor internaționale, economice și aerospațiale, dar și asupra organizațiilor guvernamentale și religioase din Rusia și din mai multe țări din Europa de Est și Asia Centrală. O caracteristică distinctivă a acestor atacuri a fost utilizarea unei metode noi, îmbunătățite, de penetrare a rețelelor corporative, ce permite atacatorilor să-și ascundă prezența” – subliniază experții în securitate cibernetică.

În opinia lor, pentru a contracara eficient aceste amenințări, organizațiile trebuie să utilizeze soluții specializate de prevenire, bazate pe indicatorii de atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875210