Hot News
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
File de istorie: 1944, începutul eliberării României (VII). La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
15/08
Rusia, în bătaia tuturor celorlalte state nucleare
16/08

Incidentul aviatic al Airbus A321: Presa străină, despre minunea din lanul de porumb

Foto: RIA Novosti

Urmarea incidentului avionului Airbus A321 este o minune, scrie presa occidentală. În dimineața zilei de 15 august, o aeronavă de linie, aparținând operatorului rus ”Uralskie Avialinii”, care zbura spre Simferopol, a efectuat o aterizare forțată, într-un lan de porumb, aflat la un kilometru față de pista de decolare a aeroportului din Jukovski (regiunea Moscova).

Echipajul a fost obligat să recurgă la această măsură extremă, după ce avionul a intrat într-un stol de pescăruși și ambele motoare s-au oprit, din cauza păsărilor aspirate în motor. 55 dintre pasageri au solicitat ajutorul medicilor, dar nimic nu amenință viețile și sănătatea lor.

”Minunea din lanul de porumb”- astfel descrie, cele petrecute, autorul articolului pe această temă, în cotidianul britanic Daily Mail.
Colegul lui, de la The Sun, a explicat că finalul incidentului a fost o minune, pentru că echipajul a reușit să așeze avionul astfel încât să nu explodeze, ucigându-i pe toți cei aflați la bord, adică 227 de pasageri și șapte membri ai echipajului.

La rândul lor, jurnaliștii publicațiilor americane The Washington Post și The New York Times au comparat minunea din lanul de porumb cu minunea de pe râul Hudson. În 2009, un Airbus A320 a aterizat în apele râului care traversează New Yorkul, după ce motoarele s-au oprit, în urma coliziunii cu un stol de păsări. Nici atunci nu a murit nimeni.

Kremlin: Piloții vor fi decorați

Kremlinul îi consideră eroi pe piloții care au așezat avionul cu 234 de oameni la bord pe câmp, în deplină siguranță, fără ca aparatul, ale cărui rezervoare erau pline cu carburant, să se aprindă, generând o catastrofă.

”Pasagerii avionului și membrii echipajului au rămas în viață. Dorim însănătoșire grabnică celor care au avut de suferit și îi felicităm pe piloții eroi, care i-au salvat pe oameni de la moarte și au adus, cu bine, aeronava la sol”, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Întrebat dacă, la Kremlin, se va lua o decizie privind decorarea piloților, oficialul a răspuns că astfel de distincții se acordă prin decret prezidențial. ”De aceea, după ce acești eroi vor fi propuși pentru decorare, vor fi îndeplinite rapid toate formalitățile necesare și nu există nici un dubiu că, da, vor fi decorați”, a spus secretarul de presă.

Comandantul echipajului, Damir Iusupov, are 39 de ani; tatăl lui a fost, de asemenea, pilot. Eroul care a salvat aeronava și pasagerii are peste 3.000 de ore de zbor. În situația extremă, el nu și-a pierdut echilibrul și a hotărât să nu scoată trenul de aterizare, pentru a așeza avionul, pe sol, cât se poate de lin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875056