Hot News
Putin, părăsit de unul dintre consilieri
17/08
Boris Johnson și Kim Jong Un, invitați la Moscova
17/08

Putin le-a acordat titlul de Erou al Rusiei piloților de pe A321

Pilotul-erou, Damir Iusupov/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acordat titlul de Eroi ai Rusiei celor doi piloți ai avionului Airbus A321 aparținând companiei aeriene ”Uralskie Avialinii”, Damir Iusupov și Gheorghi Murzin, care au reușit, joi, să efectueze cu succes o aterizare forțată într-un lan de porumb.
Ceilalți membri ai echipajului au fost decorați cu Ordinul pentru Curaj.

”Am semnat Ordinul de decorare a echipajului aeronavei care, cum se știe, a efectuat o aterizare de forță majoră, dură, în afara aeroportului moscovit Jukovski”, a anunțat Putin în deschiderea ședinței cu membri permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei.

El și-a exprimat speranța că, pe viitor, astfel de situații limită vor fi cât mai puține. ”Ar fi de dorit ca, în general, astfel de incidente să nu se mai întâmple”, a subliniat Putin, lăudând, în acest context, buna pregătire a personalului de zbor al companiei ”Uralskie Avialinii”.

Damir Iusupov, în vârstă de 41 de ani, a visat de mic să devină pilot. Dorința și-a îndeplinit-o abia la 32 de ani, când, după ce a absolvit Dreptul și a lucrat ca avocat, a fost admis la Școala de aviație civilă Buguruslan, pe care a terminat-o cu note excelente. Iusupov nu s-a oprit însă aici, astfel că a urmat cursurile Universitării de Aviație Civilă din Sankt-Petersburg, pe care le-a încheiat tot la superlativ. Imediat s-a angajat la ”Uralskie Avialinii”. Are la activ peste 3000 de ore de zbor.

Al doilea pilot, Gheorghi Murzin are numai 23 de ani. În urmă cu doi ani el a terminat Universitatea de Aviație Civilă din Sankt-Petersburg, iar în 2018 a fost primit să facă parte din colectivul companiei aeriene menționată mai sus. De atunci, el a adunat peste 600 de ore de zbor. În timpul aterizării forțate, Murzin a fost ușor rănit, fiind spitalizat vineri.

Avionul A321 a decolat joi dimineață de pe aeroportul moscovit Jukosvki, urmând să ajungă la Simferopol. La câteva minute după desprinderea de sol, aparatul s-a ciocnit cu un stol de pescăruși care au intrat în ambele motoare, blocându-le funcționarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065