Hot News
Drona ”Ohotnik”, evoluând în pereche cu un avion de atac (VIDEO)
17/08
Ce legătură este între Uranus şi explozia de la Severodvinsk? Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
18/08

Noul ambasador al Chinei în Rusia, despre relațiile dintre cele două țări

Foto: RIA Novosti

Zhang Hanhui a declarat că ”aproape toate” obstacolele, care împiedicau dezvoltarea colaborării economice și comerciale dintre cele două state, au fost înlăturate.

China și Rusia și-au propus ca, până în 2024, să crească schimburile comerciale la 200 miliarde de dolari pe an, a spus noul ambasador al Chinei în Rusia, Zhang Hanhui (în foto), la o conferință de presă. ”Am stabilit deja acest indicator, noul nostru obiectiv. Până în 2024, trebuie să atingem 200 de miliarde de dolari. Cred că este un scop realizabil, pentru că, din acest moment, colaborarea economică și comercială se dezvoltă într-un ritm accelerat”, a explicat diplomatul chinez, subliniind că potențial există, iar problemele rămase sunt în curs de reglementare.

Agenția TASS menționează că, potrivit datelor serviciului vamal al Chinei, schimburile comerciale dintre cele două state au crescut, în primele șapte luni, cu 4,7% pe an, la 61,13 miliarde de dolari.

Ambasadorul Zhang Hanhui a adăugat, totodată, că Beijingul este interesat de extinderea cooperării cu Moscova și intenționează să lucreze, împreună, în cele mai diferite domenii, inclusiv comerț, investiții și inovații. Potrivit spuselor sale, piața chineză este uriașă și oferă noi oportunități pentru conlucrare. ”Deschidem toate căile de acces pentru livrările de produse din Rusia în China”, a adăugat diplomatul, menționând că, anul acesta, China a importat din Statele Unite 35 milioane tone de soia, grâu și alte cereale. ”Acum, se pare că vom alege un nou furnizor. Și – cel mai sigur – este Rusia”, a recunoscut Zhang Hanhui.

Referindu-se la inovații, oficialul chinez a anunțat că Beijingul și Moscova ”trebuie să lucreze împreună, să creeze o școală proprie de inovații și dezvoltare tehnico-științifică. Putem face asta și dispunem de posibilități în acest sens”, a spus noul ambasador.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091