Hot News
Sistemul Tornado-S a primit certificat pentru export
23/08
Număr record de longevivi în Rusia
23/08

23 AUGUST 1944 – din perspectivă astrologică

In seara zilei de 23 august, Regele Mihai I se adresează națiunii și armatei și anunță trecerea României de partea forțelor aliate/ Foto din arhivă

Din însemnările astrologului Sergiu BĂLAN

23 august 1944 este o dată foarte importantă atât pentru ruşi, cât şi pentru români. Este data la care destinele celor două popoare (şi a celor două ţări, implicit) s-au intersectat, parcă mai pregnant decât în alte dăţi.
Finele lunii august, din anul 1944, arată o lume în haos, sfâşiată de un război care dura, deja, de cinci ani. Planurile lui Hitler s-au năruit din momentul în care armata Germaniei naziste a atacat, total neinspirat, URSS-ul (22 iunie 1941); acest fapt a devenit evident din 23 august 1943, după Bătălia de la Kursk, moment în care Armata Roşie şi-a început ofensiva spre Vest şi nu s-a mai oprit decât după ce a cucerit Berlinul! Nu detaliem amănuntele luptelor crâncene purtate de către armata sovietică împotriva inamicului germano-român, în estul României, întrucât toate acestea sunt prezentate în mod remarcabil în secţiunea “File de istorie: 1944, începutul eliberării României. La 75 de ani de la eliberarea tărilor din Europa Centrală şi de Est de sub nazism” a site-ului.

Astrologic, ziua de 23 august 1944 este foarte interesantă! În primul rând, Soarele trece din semnul Leului în cel al Fecioarei (la ora 8.46 AM /6.46 GMT), indicând, prin schimbarea energiilor şi a vibraţiei, schimbarea în desfăşurarea unor evenimente politico-sociale şi militare. Trecerea de la Leu (semn fix, de Foc) la Fecioară (semn mobil, de Pământ), solicită “coborârea cu picioarele pe pământ”, abordarea practică, pragmatică a evenimentelor şi a condiţiilor, în general. Astrul activează o stea fixă cu atribute benefice – generozitate, nobleţe, curaj, posibilitatea preluării unei poziţii responsabile – Praecipua. În afară de Soare, Fecioara mai este tranzitată de Mercur, Venus, Marte şi Jupiter, ca să nu mai amintim şi de Lilith… Este evident că vibraţia generală favorizează analiza critică a situaţiilor şi luarea deciziilor practice, corecte.
Luna este în Balanţă, o poziţie excelentă pentru asocieri, contracte, diplomaţie, noi tratate, mai ales că, astrul nocturn va forma, pe durata întregii zile, un careu în T cu Axa Nodurilor Lunare – aspect tensionat, foarte dinamic, ce predispune la schimbări rapide şi radicale, chiar şi în circumstanţe periculoase, care ar reclama un dram de prudenţă, teoretic. Mai trebuie menţionat Marte, care activează şi el o stea fixă – Alkaid, asociată cu războiul, moartea, catastrofa. Este evident că o stea fixă funcţionează cu o oarece specificitate, în funcţie de planeta activatoare. Adaptat speţei noastre, este ştiut faptul că fiecare ţară are un corespondent zodiacal şi, astfel, o planetă care o patronează. Germania este un Berbec, patronat de Marte şi nu se poate spune că stelele nu au avut dreptate – toate ţările implicate în conflagraţie au avut partea lor de moarte, dar catastrofa totală a fost a Germaniei. Cine ridică sabia… de sabie sfârşeşte!

Tranzit 23.08.1944, pe harta astrologică a URSS

În tema natală a URSS, tranzitul zilei de 23 august, din anul 1944, aduce un cluster de planete în Fecioară şi în casa a VI-a (a armatei) – Soarele (abia intrat), Jupiter, Venus, Mercur, Marte, Kiron. Angrenarea tuturor energiilor naţionale, la toate nivelurile (fizic, mental, spiritual, emoţional), a făcut posibil raportul mareșalului Timoşenko, la finele zilei, către Marele Cartier General: “A fost finalizată încercuirea Grupului de armate de la Chişinău” (vezi Operaţiunea Iaşi-Chişinău). Kiron şi Mercur, conjuncte cu Nodul Nord natal şi în trigon cu Mercur natal din casa a X-a (a conducătorilor) reflectă măiestria comandanţilor din armata sovietică şi a conducătorilor statului – care cunoşteau, foarte bine, rolul şi importanţa armatei.
La aceasta, se adaugă trigonul de la Luna natală din casa a II-a, tradus prin suportul total al poporului sovietic şi prin angrenarea tuturor resurselor (umane şi materiale). Soarele şi Jupiter în tranzit fac şi ei trigoane cu Soarele şi cu Meridianul natale, asigurând, astfel, protecţii şi garantând succesul, reuşita oricărui demers militar, pentru URSS. Interesantă este poziţia Lunii în tranzit – chiar pe Descendentul natal, patronând modificarea alianţelor şi noile înţelegeri, consecutive acestei zile de răscruce. Pentru că, după cum se ştie, România a înţeles, în sfârşit, că a greşit tabăra şi a procedat în consecinţă, rupând alianţa cu Germania nazistă şi încetând, unilateral, războiul împotriva Aliaţilor.

Pe harta României (hartă ridicată pentru data de 21 mai 1877, ora 10.00, ziua declarării Independenţei – este singura dată când sunt întrunite toate condiţiile pentru “naşterea” naţiunii române: ţara are nume, un guvern şi o capitală, plus independenţa – recunoscută pe plan internaţional), tranzitul zilei de 23 august 1944 activează mai multe sectoare. În primul rând, este Pluton (în prima casă din Leu) care, începând cu anul 1937, a reconfigurat, temeinic, timp de 20 de ani, poporul român. Apoi, acumularea planetelor din Fecioară este plasată în casa a II-a (a resurselor şi prosperităţii), în opoziţie cu Saturn natal din casa a VIII-a (a datoriilor), deschizând, astfel, seria despăgubirilor de război care au fost plătite, în calitate de stat agresor. Nodul Sud Lunar în casa a VI-a (responsabilă cu armata) acţionează ca factor reparator, adică armata română face, în sfârşit, ceea ce ar fi trebuit să facă din start. Pe lângă reparaţie, există şi aspectul kharmic de pedeapsă, preţul pe care această armată l-a plătit prin moarte.

Tranzit 23.08.1944, pe harta astrologică a României

Nodul Sud abia intrase în casa a VI-a; până în luna iunie, structura amintită tranzitase casa a VII-a (a tratatelor şi a înţelegilor internaţionale, a conflictelor) – aspect clar de lezare, prin eroarea alegerii făcute de români, atât la 22 iunie 1941 (prin alianţa de război cu Germania nazistă), cât şi prin continuarea campaniei militare, până în inima Rusiei, la Stalingrad.
Interesant este tranzitul lui Uranus, agentul schimbărilor radicale şi pe nepusă masă. Planeta parcurge casa a XI-a (parlamentul, legislaţia) şi, cel mai important, face conjuncţie cu Soarele natal al lui Ion Antonescu (n. 02.06.1882), din casa puterii şi a rolului social (era Prim-ministru şi Conducătorul Statului, titulatură pe care şi-o luase după puciul din 6 septembrie 1940, instituind dictatura militară), răsturnându-l cu tot cu guvern. Căderea şefului statului este favorizată şi de cuadratura pe care Pluton în tranzit, în prima casă, o face cu Meridianul natal al ţării. România avea să-şi continue transformarea şi restructurarea fără Antonescu. Să mai spună cineva că stelele nu ne influenţează!
Pentru ora 22.00, când a fost difuzat, la radio, Comunicatul regelui Mihai I – prin care poporul român era înştiinţat de încetarea războiului împotriva Aliaţilor, ruperea alianţei cu Germania nazistă şi întoarcerea armelor – Ascendentul este în semnul Taurului, iar prima casă conţine Uranus, plasat în Gemeni (schimbarea totală, bruscă, comunicată pe calea undelor). După cum se observă, indiferent de aspectele analizate, ziua de 23 august 1944 este un punct de cotitură pentru români, aşa cum este şi 23 august 1943, pentru armata rusă. Şi tot lui Uranus i se datorează (atunci, în 1943) începutul, în forţă, al ofensivei către vest a armatei ruse – astrul patronează gradul 1 al Fecioarei, poziţie ocupată de Soare, în ambele situaţii.

 

1 Comment

  1. Peicu Aurel spune:

    Era bine să se fi început cu 23 august 1939, Ribbentrop – Molotov. Cu repercusiunile acestuia asupra statului român!
    În Bucovina de Nord, în nordul și în sudul Basarabiei, deznaționalizarea românilor/moldovenilor continuă, naționalismul ucrainean agresiv privându-i de învățământ în limba maternă și urmărind asimilarea lor forțată.
    E momentul ca Rusia, care a denunțat pactul Ribbentrop – Molotov, printr-o acțiune reparatorie să ia poziție împotriva unor astfel de actiuni interne ucrainene care se văd și în Donbass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086