Hot News
În Rusia a crescut numărul celor care suferă de obezitate
26/08
Geamantanul fără toartă. Experții, despre revenirea Rusiei în G8
26/08

Cum a fost condusă Ucraina de către SUA, sub Poroșenko

Foto: RIA Novosti

Deputatul în Rada Supremă (Parlamentul Ucrainei, n.r.), Aleksandr Onișcenko (împotriva căruia au fost deschise, la el în țară, mai multe dosare penale), a relatat, într-un interviu pentru postul ucrainean de televiziune NewsOne, cum SUA au condus Ucraina, în timpul președinției lui Petro Poroșenko, scrie RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (NABU) – înființat ca structură ”independentă”, în cadrul reformelor promise după Euromaidan – era condus, în realitate, de un fel de custode din Statele Unite și era folosit pentru exercitarea presiunilor asupra autorităților ucrainene, în vederea adoptării deciziilor necesare.

”Aveau un custode din FBI, care stătea la ambasada americană. Numele ei este Karen Greenaway; era coordonată direct de către Departamentul de Stat american și controla NABU, prin intermediul ambasadei americane”, a detaliat Onișcenko.

El a mai adăugat că toți custozii americani strângeau material pentru un dosar compromițător, pe numele lui Poroșenko, în cazul realegerii lui, pentru a avea posibilitatea de a-l manipula și în continuare.

”Poroșenko nu făcea altceva decât să execute voința anumitor persoane din Statele Unite, foarte mulțumite de politica lui externă. Pentru aceasta, el era lăsat să-și îndeplinească dorințele, acele scheme de corupție, pe care, în acea perioadă, toți se făceau că nu le văd”, a spus deputatul.

În același timp, el a arătat că SUA urmăreau slăbirea Rusiei, motiv pentru care, americanii erau interesați ca acțiunile militare din Donbas să continue și să nu fie îndeplinite Acordurile de la Minsk.

”Obiectivul Statelor Unite era de a slăbi Rusia. Adică, acest război, care se ducea în Ucraina, din 2014, îi avantaja. Era și în avantajul americanilor și în avantajul lui Poroșenko – faptul că el susține conflictul, că nu se așează la masa tratativelor”, a relatat Onișcenko.

RIA amintește că, în 2019, Ucraina a ales un nou președinte. La 30 aprilie, Comisia electorală centrală a țării a recunoscut, oficial, victoria în alegerile prezidențiale a lui Volodimir Zelenski. În al doilea tur, el a fost susținut de 73,22% dintre alegători, adversarul lui, Poroșenko, întrunind doar 24,45 de procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052