Hot News
În Rusia, roboții ar putea lăsa 20 de milioane de oameni fără loc de muncă
11/09
Rusia muzicală, la Festivalul ”George Enescu”
11/09

Schimb, Boeing, Haga

Foto: TG-WarGongo

Vladimir Țemah a fost răpit din Republica Donețk (DNR), nu doar pentru povestea Boeingului malaezian, ci și în legătură cu audierile de la Haga

Printre deținuții transferați de către partea ucraineană, în Rusia, se află și Vladimir Țemah, ofițer al forțelor de apărare aeriană ale Republicii Donețk. De fapt, tocmai eliberarea lui va avea consecințe de anvergură pentru relațiile internaționale – într-un sens larg, transmite Telegram canalul – WarGonzo.

Conform acestui canal, Țemah a fost furat din DPR, nu doar pentru povestea Boeing-ului malaezian doborât, ci și, în mod concret, pentru audierile de la Haga, programate pentru începutul anului viitor.

Acolo, trebuia să fie martor principal și, conform planului de la Kiev, să confirme versiunea occidentală, cum că avionul a fost doborât de către sistemul rusesc Buk.

Țemah a fost răpit cu mult timp înainte – era necesar să se efectueze un volum imens de muncă, pentru a forța și a ”pregăti” persoana răpită, astfel încât ea să recunoască, în public, lucrurile pe care, de fapt, nu le-a văzut și, cu atât mai mult, nu le-a făcut.

Apropo, operațiunea de răpire a lui Țemah a fost realizată cu asistența Forțelor Speciale SAS britanice, care s-au specializat în sarcini similare în Orientul Mijlociu și stăpânesc bine tehnicile respective.

Predându-l pe Țemah Rusiei, Ucraina, de fapt, a predat Moscovei principalul ”as” în ceea ce privește audierile asupra cazului Boeing. Aceasta înseamnă următoarele:

1) Kievul admite, de facto, că Țemah nu este, în realitate, un criminal internațional (în caz contrar, cine ar fi inclus o persoană atât de principială în lista pentru schimb ?).

2) Kievul părăsește, practic, jocul informațional Boeing, atât de necesar Occidentului. Acest lucru generează, în mod automat, o serie întreagă de contradicții inter-elite, atât în Ucraina însăși, cât și dincolo de granițele ei.

De fapt, extrădarea lui Țemah înseamnă eșecul încercărilor de a arunca vina pe Rusia, pentru avionul doborât desupra Donbass-ului. Iar, aceasta este o întorsătură politică foarte importantă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875038