Hot News
Putin a numit Israelul un stat rusofon
18/09
În ce poziții nu trebuie să dormi
18/09

Avertismentul lui Snowden către politicieni: Nu folosiți WhatsApp și Telegram!

Foto: RIA Novosti

Fostul angajat al serviciilor speciale americane, Edward Snowden, i-a avertizat pe funcționari și pe miniștri în legătură cu utilizarea aplicațiilor de mesagerie WhatsApp și Telegram, relatează RIA Novosti.

În cadrul unui interviu acordat de către Snowden postului de radio France Inter, jurnalistul francez a explicat că premierul Eduard Philippe folosește WhatsApp, iar președintele Emmanuel Macron preferă Telegram. Drept răspuns, Snowden a afirmat că utilizarea WhatsApp de către miniștri este o ”mare greșeală”. El a amintit că, în 2014, proprietarul aplicației a devenit compania Facebook Inc.

Nivel după nivel, ei elimină diferitele trepte de protecție”, a explicat fostul angajat al Agenției americane de securitate națională. În opinia lui Snowden, acest lucru permite companiei ca, în caz de nevoie, să afle conținutul discuțiilor și lista utilizatorilor.

În același timp, el s-a arătat critic inclusiv la adresa Telegram. ” Ambele programe sunt deosebit de periculoase, dacă sunteți prim-ministru”, a spus Snowden, recunoscând, totodată, că ambele aplicații, atât WhatsApp cât și Telegram, sunt mai sigure decât mesajele prin SMS.

În acest context, el a recomandat folosirea aplicațiilor de mesagerie Signal și Wire, care, în opinia lui, utilizează o criptare mai bună.

Urmărit de către autoritățile SUA, Edward Snowden, în urmă cu câțiva ani, a obținut azil politic în Rusia, unde se află și astăzi, având un carnet de ședere permanentă, cu prelungire până în anul 2020.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100