Hot News
Cât de europeni se consideră rușii
17/09
Avertismentul lui Snowden către politicieni: Nu folosiți WhatsApp și Telegram!
18/09

Putin a numit Israelul un stat rusofon

Foto: TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că Israelul este un stat rusofon, numindu-i pe ruși și pe israelieni o singură familie, cu o istorie comună, relatează Interfax.

”Cetățenii Rusiei și ai Israelului sunt legați prin relații de familie, de rudenie, de prietenie. Este ca un fel de familie comună. Și nu exagerez când spun asta. În această țară, în Israel, sunt aproape două milioane de cetățeni vorbitori de limbă rusă. Noi considerăm Israelul un stat rusofon”, a spus Putin, vorbind la Congresul mondial al Fundației de caritate ”Keren Hayessod”, din Moscova. Cuvintele șefului statului rus au fost întâmpinate cu aplauze.

Putin a subliniat că ”popoarele noastre sunt legate prin pagini de istorie comune și deseori tragice”.
Putin a arătat, în mod deosebit, că Fundația ”Keren Hayessod” face multe pentru păstrarea adevărului istoric despre cel de-al Doilea Război Mondial.

”Este important să transmiți generațiilor următoare adevărul despre tragedia îngrozitoare a Holocaustului, despre pierderile înfiorătoare suferite de către popoarele noastre, despre crimele comise de naziști împotriva umanității. Este absolut necesar acest lucru, pentru a preveni răspândirea, în lumea modernă, a antisemitismului, a xenofobiei, a intoleranței religioase și de rasă”, a afirmat Putin.
Potrivit spuselor sale, ”pozițiile Rusiei și ale Israelului, ale popoarelor noastre sunt unite: noi considerăm absolut inacceptabile orice tentative de revizuire a rezultatelor războaielor, denaturarea adevărului, justificarea fascismului și a zbirilor lui”.

”Cu cât sunt mai departe de noi evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial, cu atât mai mare este responsabilitatea noastră – atât cea de stat, cât și cea personală, – de a nu se uita niciodată lecțiile lui amare, actele lui de eroism și victimele lui”, a declarat Putin, anunțându-și planurile de a vizita Ierusalimul în ianuarie 2020, unde va participa la deschiderea unui memorial pentru victimele blocadei de la Leningrad. El a adăugat că așteaptă conducerea Israelului la ceremoniile din 2020, dedicate împlinirii a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063