Hot News
Rusia și-a mai redus investițiile în datoria de stat a SUA
19/09
A fost reținut șamanul care i-a pus gând rău lui Putin
19/09

Racheta cu o ”rază de acțiune imposibil de depășit”

Foto: Serviciul de Presă al Ministerului Apărării/ RIA Novosti

Deocamdată, raza de acțiune a rachetelor rusești X-101 este imposibil de depășit, de către oricare dintre concurenți, a declarat directorul general al corporației ”Takticeskoe raketnoe voorujuenie” (Armele de Rachete Tactice), Boris Obnosov, într-un interviu acordat publicației ”Voennopromîșlennîi kurier”.

Acesta a fost răspunsul la întrebarea: cu ce poate Rusia contracara recentul test cu rachete cu rază de acțiune de până la 1000 de kilometri, efectuat de către Statele Unite, după retragerea din INF (Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune)?
În plus, a subliniat Obnosov, producătorii ruși au posibilitatea de a îmbunătăți caracteristicile tactico-tehnice ale rachetelor, dar există anumite restricții legate de obligațiile internaționale, iar ele sunt strict controlate.

”Suntem o țară care respectă foarte mult litera legii. (…) Am avut ocazia să particip direct la negocieri privind armamentul convențional, interzicerea testelor nucleare. Pot să confirm cât de punctuali suntem în îndeplinirea tuturor obligațiilor ce ne revin”, a adăugat el.
Obnosov a amintit, de asemenea, cuvintele președintelui Vladimir Putin, potrivit cărora nu trebuie permisă o nouă cursă a înarmării, dar, a subliniat el, securitatea țării trebuie asigurată, în orice circumstanțe.

Agenția RIA Novosti, care a preluat câteva fragmente din interviul menționat mai sus, relevă faptul că, la începutul acestui an, Washingtonul a anunțat retragerea unilaterală din INF, pe motiv că Rusia ar fi încălcat prevederile Tratatului. Moscova respinge toate acuzațiile. La începutul lunii iulie, Putin a semnat legea privind suspendarea acordului INF. Rusia a declarat, în repetate rânduri, că respectă în totalitate condițiile acestui document.

La începutul lunii august, armata americană a testat o rachetă de croazieră non-nucleară, cu staționare la sol – o variantă a rachetelor Tomahawk, interzisă anterior de Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108