Hot News
Ministerul rus al Apărării a răspuns la amenințările unui general american
21/09
Serghei Lavrov: SUA lucrează, deja, la desfășurarea de armament în spațiul cosmic
21/09

Serghei Lavrov: Revizuirea istoriei – mijloc de a priva Rusia de rolul de garant al ordinii mondiale

Volgograd. Colina Mamaev kurgan. Complexul memorial dedicat eroilor bătăliei de la Stalingrad/ Foto: TASS

Tentativele de revizuire a istoriei celui de-al Doilea Război Mondial au scopul de a priva Rusia de rolul de garant al ordinii mondiale postbelice, afirmă șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, în articolul ”Lumea la răscruce și sistemul relațiilor internaționale al viitorului”, publicat în revista ”Rusia în politica globală”, cu prilejul deschiderii celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov/ Foto: TASS

«S-au activat cei ce și-ar fi dorit să-și ”însușească” Victoria, să șteargă din memoria colectivă rolul URSS în distrugerea fascismului, să trimită în uitare eroismul eliberator și plin de sacrificiu al Armatei Roșii, pentru ca nimeni să nu-și mai aducă aminte de milioanele de cetățeni sovietici pașnici care au murit în anii războiului, să elimine din istorie consecințele păguboase ale politicii de împăciuire agresorului», a subliniat ministrul.

«Din acest punct de vedere, se întrevede clar esența conceptului de ”egalitate a totalitarismului”. Scopul lui constă nu doar în minimalizarea contribuției URSS la Victorie, dar și în dorința de a priva, retroactiv, țara noastră de rolul – conferit ei de istorie – de arhitect și garant al ordinii mondiale postbelice, pentru ca, apoi, să-i agațe eticheta de ”putere revizionistă”, care amenință bunăstarea așa-numitei ”lumi libere”», a continuat Lavrov.

În opinia lui, o asemenea interpretare a evenimentelor trecute înseamnă și faptul că, în viziunea unor țări, principala cucerire a sistemului postbelic al relațiilor internaționale îl constituie instituirea legăturii transatlantice și perpetuarea prezenței militare a SUA în Europa”.

”Firește, nu este deloc scenariul spre care s-au orientat aliații, când au înființat Organizația Națiunilor Unite”, a arătat Lavrov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053