Hot News
Serghei Lavrov, despre UE, un partener nesigur și birocrația occidentală crescută pe rusofobie
27/09
Telefonul secret al președintelui Vladimir Putin
28/09

Ce cred rușii despre calitatea învățământului superior

Foto: news.ru

Aproape 40% dintre ruși au o părere neutră despre calitatea învățământului superior din Rusia, deși 74% dintre cetățenii intervievați, în cadrul unui sondaj realizat de Centrul național de sondare a opiniei publice, VȚIOM, nu s-au gândit să-și trimită copiii sau nepoții la studii peste hotare, relatează RIA Novosti.

Potrivit studiului, 39% dintre repondenți au o părere neutră despre calitatea învățământului superior din Rusia, 29% cred că este proastă și foarte proastă, 22% o consideră înaltă și foarte înaltă. 11% nu au știut ce să răspundă. Interesant este că aprecieri foarte bune au venit din partea repondenților cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani (33%), păreri proaste exprimând persoanele cu vârste de la 45 la 59 de ani (29%) și de peste 60 de ani (31%).

Studiul a arătat, de asemenea, că 27% dintre ruși consideră că, peste hotare, învățământul este mai bun decât în Rusia; 26% apreciază că nu este nici o deosebire, iar 11% (fiecare al zecelea intervievat) s-au situat la polul opus. În plus, 36% dintre participanții la chestionar s-au declarat puși în dificultate de o asemenea comparație.

În același timp, majoritatea repondenților (74%) nu s-au gândit să-și trimită copiii sau nepoții să studieze la universitățile din străinătate, astfel de răspunsuri fiind date, în special, de către persoane cu vârste cuprinse între 45 și 59 de ani (80%) și peste 60 (84%). O asemenea posibilitate a fost luată în considerare de către 25% dintre rușii intervievați, majoritatea lor aparținând grupelor de vârstă cuprinse între 18 și 24 de ani (35%) și între 25 și 34 de ani (41%).

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875080