Hot News
Acordul de la München – pactul cu diavolul! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
30/09
Importantă delegație străină, în Crimeea
01/10

Din ce este făcută racheta Țirkon: Un material unic

Setea de viteză: armele hipersonice /Foto: eurasia.expert

Pe durata zborului, la o viteză de 10.000 de kilometri pe oră, racheta se încălzește foarte mult, motiv pentru care ea pare, din afară, o uriașă minge de foc.

Agenția de știri Avia.pro a aflat, din surse proprii, că în procesul de fabricare a celei mai noi rachete hipersonice a Rusiei, Țirkon (3M22), se folosește un compozit unic din carbon și fibră de carbon. O soluție care permite, pe de o parte, reducerea greutății rachetei și, pe de alta, posibilitatea de a o face puțin vizibilă pentru mijloacele de apărare antiaeriană și antirachetă.

Conform informațiilor obținute, construcția rachetei hipersonice Țirkon va fi executată cu utilizarea materialului compozit din carbon și fibră de carbon KIMF, care poate asigura rachetei o protecție sporită la căldură pe durata zborului la viteză hipersonică și care îi reduce gradul de vizibilitate. În timpul zborului, racheta se încinge puternic și, privită de departe, poate părea o uriașă minge în flăcări.

Specialiștii consideră că mijloacele de apărare antiaeriană nu pot depista racheta pe radare, dar o pot vedea apropriindu-se vertiginos, dinspre orizont.

De amintit că unii specialiști militari americani consideră că, pentru distrugerea Țirkon rămân nu mai mult de 20 de secunde. Alții cred că, din cauza gradului foarte scăzut de vizibilitate, interceptarea rachetei 3M22 este, practic, imposibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875081