Hot News
UcraineGate. Planul diplomaților din SUA pentru Zelenski
06/10
În Spania se spune că Rusia și SUA au făcut schimb de roluri
07/10

Deputat rus, interogat de FBI. Rusia protestează vehement

Foto: RIA Novosti

Interogatoriul la care a fost supusă deputata în Duma de Stat, Inga Iumașeva (în imagine), de către angajații FBI, este o nouă acțiune împotriva Rusiei, o acțiune îndreptată înspre deteriorarea, și pe mai departe, a atmosferei din relațiile ruso-americane, a apreciat Ministerul rus al Afacerilor Externe, relatează russian.rt.com.

”Moscova este profund indignată de cele întâmplate. Cei care iau decizii la Washington trebuie să se gândească unde poate duce escaladarea sistematică a tensiunii din relațiile cu Rusia. O astfel de politică este lipsită de perspectivă și periculoasă”, a atras atenția instituția.
Ministerul a exprimat un protest vehement în legătură cu cele întâmplate, calificând acțiunile serviciilor speciale drept o provocare obraznică.

”Se ridică întrebarea: fie autoritățile americane, în pofida declarațiilor lor, nu manifestă dorință de normalizare a dialogului, fie nu sunt capabile să controleze acțiunile propriilor servicii speciale”, a apreciat MAE rus.

În comunicat se menționează că Iumașeva mergea la forumul ”Dialog Fort-Ross”, care, culmea, este ”chemat să faciliteze întărirea înțelegerii reciproce” între cele două țări. ”Din păcate, spiritul constructiv al organizatorilor conferinței s-a lovit de rezistența dură a anumitor forțe politice de la Washington”, estimează, în continuare comunicatul diplomației ruse. Rt.com amintește că un angajat al FBI a interogat-o pe deputata rusă Iumașeva, chiar pe aeroport, după ce a ajuns la New York, pentru a participa la forumul ”Dialog Fort-Ross”.

Ambasada rusă a precizat, totodată, că femeia a fost invitată ”să-l întâlnească pe agentul FBI în alte circumstanțe, într-o atmosferă informală și să continue acest dialog”.

După incident, ministerul rus de Externe a trimis o notă de protest Departamentului de Stat. Speaker-ul Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a calificat situația drept provocare cinică, arătând că acțiunea serviciilor speciale ale SUA merită să fie condamnate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079