Hot News
Peskov: Kremlinul nu este parte în conflictul din Ucraina
08/10
Americanii au numărat câte tancuri au Rusia și SUA
08/10

Ce a făcut Vladimir Putin de ziua lui de naștere

Foto: kremlin.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit la telefon, timp de două ore și jumătate, cu diferiți politicieni străini și a primit felicitări cu ocazia zilei sale de naștere, a anunțat secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov.

El a precizat că Putin a început să primească apeluri telefonice de la ora zece dimineața și, după două ore și jumătate, vorbise, deja, cu aproape 10 politicieni străini. Peskov a precizat că, în timpul acestor convorbiri, interlocutorii dezbat, în mod tradițional, inclusiv chestiuni de serviciu, relațiile bilaterale fiind un subiect constant. ”De aceea, prima jumătate a zilei are, practic și caracter de lucru”, a arătat Peskov.

Secretarul de presă nu a precizat cu ce politicieni s-a conversat Putin, iar, la întrebarea jurnaliștilor dacă președintele a fost felicitat de către colegul său american, Donald Trump, a răspuns negativ, scrie RBK. Reprezentantul Kremlinului a adăugat că liderul rus își petrece ziua de naștere ”alături de rude și de prieteni”.

Anterior, Putin a fost sunat și felicitat de către premierul Dmitri Medvedev, care i-a urat șefului statului ”sănătate și succes în muncă, spre binele Rusiei”. Au fost transmise felicitări, de asemenea, de către președintele Republicii Belarus și de cel al Moldovei, Aleksandr Lukașenko și Igor Dodon, dar și de către președintele și de premierul Armeniei, Armen Sarkisian și Nikol Pașinian.

Președintele Putin a împlinit, luni, 67 de ani. În ajun, Peskov a anunțat că șeful statului va petrece această zi ”în natură”, împreună cu rude și cu prieteni apropiați. Anul trecut, printre invitații la sărbătoare s-a numărat fostul premier italian, Silvio Berlusconi, iar, în 2017, Putin a povestit cum și-a petrecut ziua de naștere alături de președintele chinez, Xi Jinping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972