Hot News
Peste 600 de precomenzi pentru autoturismele ”Aurus”
13/10
Ministerul rus de externe a acuzat SUA de încercări de a submina activitatea ONU
13/10

Vladimir Cijov: Pentru Rusia nu contează cine câștigă alegerile din SUA

Foto: TASS

Moscova nu s-a amestecat niciodată și nu se va amesteca în alegerile prezidențiale din Statele Unite – nu are de ce și pentru ea nu contează cine va fi ales președinte în 2020, a declarat reprezentantul special al Rusiei la Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, vorbind la Forumul Civic Mondial ”Dialogul civilizațiilor”, din Grecia , scrie TASS.

În cadrul dezbaterilor, la care au participat, de asemenea, experți dintr-o serie de țări ale UE, s-a afirmat că securitatea europeană se află, astăzi, în suspans. Iar cauza o constituie, în opinia analiștilor occidentali, linia imprevizibilă a președintelui Statelor Unite, Donald Trump, care, în opinia unuia dintre vorbitori, este ”un pion în mâinile Rusiei”.

Răspunzând la asemenea insinuări, Cijov a subliniat din nou că Moscova nu s-a amestecat niciodată în alegerile americane. ”Rusia nu a avut niciodată nevoie de așa ceva. Pentru noi nu contează cine locuiește acum la Casa Albă sau cine va fi următorul locatar, după alegerile din 2020”, a spus diplomatul.

Ingerința în alegerile americane din 2016 este incriminată Rusiei de serviciile speciale ale SUA. Dar raportul întocmit de procurorul special Robert Mueller, după doi ani de cercetări pe această temă, a arătat că nu există dovezi ale unei înțelegeri între învingătorul Trump și Rusia. Următoarele alegeri prezidențiale vor avea loc pe 3 noiembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875185