Hot News
Corneliu Vlad: Europa are nevoie de noi politici si abordări
15/10
Foto: RIA Novosti
Kosaciov: Sancțiunile, instrument al politicii interne a SUA
16/10

La Riad nu s-a discutat despre crearea unei structuri de securitate din Golful Persic

Foto: Serviciul de Presă al Președintelui rus

În cadrul vizitei efectuate, luni, în Arabia Saudită, președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a dezbătut inițiativa vizând înființarea unei organizații de securitate în Golful Persic, a anunțat secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov.

”Nu, nu a fost dezbătută această inițiativă”, a spus Peskov, răspunzând la întrebarea agenției TASS, care amintește că, la începutul lunii octombrie, Putin a anunțat că Moscova propune crearea unei structuri – cu participarea Rusiei, a SUA, a țărilor UE și a altor state, pentru rezolvarea problemelor din Orientul Mijlociu.

Pe de altă parte, Peskov a precizat că, în ceea ce privește eventualitatea ca Arabia Saudită să achiziționeze sistemele de apărare anti-rachetă S-400, ”nu se poate spune, deocamdată, nimic. Sunt planuri”. Oricum, Putin și regele saudit Salman bin Abdulaziz al Saud au vorbit despre colabararea tehnico-militară dintre cele două țări. ”Da, aspecte ale acestei colaborări au fost dezbătute. Sperăm că dialogul pe această temă va continua”, a adăugat reprezentantul oficial al Kremlinului.

În altă ordine de idei, secretarul de presă al președintelui rus a anunțat că eficiența dialogului dintre Rusia și Arabia Saudită, în privința reglementării pieței petrolului, a fost demonstrată, astfel că dialogul va continua. ”Această cooperare va continua”, a subliniat Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875201