Hot News
Foto: RIA Novosti
Kosaciov: Sancțiunile, instrument al politicii interne a SUA
16/10
Putin a făcut o declarație cu privire la Siria
16/10

Un program bogat și impresionant

Foto: CRSC

Centrul Rus de Ştiință și Cultură din București organizează cea de-a IX-a ediţie a Zilelor Culturii Ruse în România, în perioada 16 octombrie – 27 noiembrie.

Programul Zilelor Culturii Ruse va începe cu concerte susținute de către profesori ai Academiei Ruse de Muzică “Gnesin”, la 16 octombrie, orele 16:00, împreună cu muzicienii Universității Naționale de Muzică, în Sala de Concerte a Universității şi la 16 octombrie, orele 19:00 – la Centrul Rus de Ştiință și Cultură, blv. Lascăr Catargiu 50 (intrarea liberă).

Deschiderea oficială a Zilelor Culturii Ruse va avea loc, tradițional, la Sala Radio, la data de 17 octombrie, orele 19.00, cu un concert de muzică clasică, susținut de către celebrii muzicieni ruși Eduard Kunz (pian) și Iuri Medianik (acordeon). Programul va cuprinde atât interpretări solo de pian, precum şi variațiuni muzicale interpretate în duet la pian şi acordeon. În foaier va fi deschisă expoziția “Rusia – teritoriul viitorului”. Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Sălii Radio și pe www.bilete.ro.

Concertul-evocare a vieţii și creaţiei Lidiei Lipkovskaia, solistă a Majestății Sale Imperiale Țarul Rusiei, care a strălucit și pe plan mondial, în centre majore ale lumii operei, inclusiv la București, va avea loc la 18 octombrie, orele 19:00, la Sala Conservatorului (str. Știrbei Vodă 33) – intrarea liberă. Concertul va fi susținut în colaborare cu Mariinsky Theatre Academy of Young Singers și absolvenți ai programului de pregătire de excelență pentru artele spectacolului SUCCES, organizat de Universitatea Națională de Muzică București prin programul FDI 2019. Serata muzicală va fi moderată de către pianista Larisa Gherghieva – Directorul Mariinsky Theatre Academy of Young Singers și de academicianul Octavian Lazăr Cosma, muzicolog.

Centrul Rus de Ştiință și Cultură, în parteneriat cu Muzeul “Kulikovo”, va găzdui o expoziție de fotografie intitulată “Coloana de tancuri «Cneazul Dmitri Donskoi»”, cu prilejul pregătirii aniversării a 75 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Deschiderea va avea loc la data de 22 octombrie, ora 18:00 (intrarea liberă).

În anul 2019, Festivalul Cinematografic “Săptămâna Filmului Rus în România” celebrează 10 ani de la prima ediţie. Deschiderea festivalului cinematografic va avea loc la data de 30 octombrie, orele 19:00, la Cinemateca “Eforie” (str.Eforie, 2). În programul festivalului sunt prevăzute vizionări ale filmelor “În slujba lui Petru cel Mare”, “Salt”, “Echipajul”, “Proiectul”, “Viaţa veșnică a lui Alexandr Hristoforov”, “Frontiera balcanică”, “Supraviețuire în condiții dificile”. În ziua deschiderii, intrarea se face pe bază de invitații; în celelalte zile ale estivalului (31.10-02.11), intrarea este liberă.

La 6 noiembrie, orele 18:00, la Centrul Rus de Știință și Cultură, va avea loc deschiderea expoziției tematice “Rusia secolului al XX-lea”. Expoziția este formată din obiecte cotidiene ale mai multor generații de rezidenți ai URSS și ai Rusiei moderne şi contemporane (intrarea liberă).

În perioada 15-16 noiembrie, Centrul Rus de Știință și Cultură și Teatrul “Nottara” vor gazdui evenimentele dedicate Zilelor Republicii Tatarstan, Federația Rusă. Programul include vernisajul expoziției artistului plastic Radik Musin și concertul ansamblului etnic turco-tătăresc de arte și meşteşuguri “Rivayat” (15 noiembrie, ora 18.30, Centrul Rus) și o reprezentație a Asociației de creaţie artistică “Alif”(16 noiembrie, ora 19.00, Teatrul “Nottara”).

Centrul Rus de Știință și Cultură va fi prezent, cu un stand de carte rusă, la Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus” (“Romexpo”, 20 – 24 noiembrie), unde vom prezenta o carte editată special pentru acest eveniment – “ABECEDAR de limba rusă pentru copii”. La data de 27 noiembrie, ora 18.00, Centrul Rus de Știință și Cultură va organiza, în cadrul Târgului de Crăciun, expoziția-licitație a șalurilor din Pavlovski Posad și târgul cadourilor cu specific rusesc.

Centrul Rus de Știință și Cultură |
Bld.Lascar Catargiu 50, Bucuresti
0314254486

secretariatccr@mail.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086