Hot News
Protestele de la Moscova, provocate din străinătate
18/10
Zilele Culturii Ruse au început în România
18/10

Cercetătorii ruși au găsit o soluție la problema apei potabile

Foto: Depositphotos / skat_36

Oamenii de știință de la Universitatea Politehnică din Tomsk (TPU, Siberia de Vest) au realizat sisteme compacte și economice de tratare a apei, pe baza unor tehnologii unice, care vor ajuta asigurarea de apă potabilă în localități îndepărtate, a anunțat biroul de presă al instituției de învățământ, relatează RIA Novosti.

Conform datelor ONU, astăzi, aproximativ două miliarde de oameni nu au acces la apă potabilă. Pentru rezolvarea acestei probleme, în 2017, a fost creat, în Regiunea Tomsk, programul ”Apă curată”, în cadrul căruia, în 2019, au fost modernizate sistemele de tratare a apei din regiune.

Potrivit cercetătorilor de la TPU, noua tehnologie permite ca apa curățată să fie direcționată, imediat, spre rețeaua de alimentare și nu spre marile stații de epurare, așa cum se făcea înainte. Este o abordare care reduce cheltuielile de întreținere și de reconstrucție a sistemelor de furnizare a apei și a stațiilor de tratare.

”Ceea ce face sistemul nostru unic este eficacitatea lui, reducerea considerabilă a consumului de energie și de apă, capacitatea de adaptare la diferite surse de apă, cu grade diferite de poluare. În plus, tehnologia este dotată cu un sistem de control de la distanță și de automatizare, pe baza sistemelor moderne”, a explicat inginerul- șef al proiectului ”Apă curată”, Andrei Matveev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083