Hot News
Serghei Narîșkin: De ce Occidentul invidiază Rusia
27/10
SUA, acuzate de contrabandă cu petrol din Siria
27/10

Care este cel mai benefic ceai

Foto: pixabay.com

Beneficiile ceaiului pentru sănătatea omului depind, în mare măsură, de modul în care este cules și consumat. Nutriționistul Elena Solomatina a prezentat, pentru cotidianul ”Vecerniaia Moskva”, câteva trucuri legate de ceai.

Potrivit spuselor sale, antioxidanții din componența băuturii încetinesc procesul de îmbătrânire, protejează sistemul cardiovascular, împiedică apariția anumitor tipuri de tumori și au un efect benefic asupra vederii. Din această perspectivă, cel mai recomandat este ceaiul negru, dar și cel verde.

Dar, cea mai aromată și mai bogată în substanțe folositoare este băutura obținută din infuzarea frunzelor de la vârful plantei de ceai. Restul intră la categoria a doua. Iar, în pachețelele de ceai pot ajunge doar deșeurile de producție – frunze fărâmițate și chiar praf industrial. Dacă doriți un astfel de ceai, ar fi de preferat să verificați dacă locul de unde a fost cules coincide cu locul unde a fost produs. De asemenea, trebuie să observați dacă se văd frunzulițe de ceai. Este mai bine să evitați coloranții și substanțele aromatizante.

Ceaiul poate fi consumat cu lămâie sau cu dulceață, dar, nu puneți în ceai miere sau lapte; totuși, dacă așa v-ați obișnuit, nu amestecați. ”Mierea nu trebuie turnată în ceaiul fierbinte, pentru că, din cauza temperaturii ridicate, își pierde proprietățile. De asemenea, nu trebuie să faceți exces de ceai cu lapte. Laptele neutralizează antioxidanții utili din componența ceaiului, ceea ce ar putea provoca senzații neplăcute la nivelul stomacului”, spune Elena Solomatina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091