Hot News
Rusia a șters o datorie a țărilor Africii de peste 20 miliarde dolari
26/10
Care este cel mai benefic ceai
27/10

Serghei Narîșkin: De ce Occidentul invidiază Rusia

Foto: REGNUM

Directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Rusiei, Serghei Narîșkin, a apreciat că, în lumea contemporană, Rusia reprezintă unul dintre principalele centre de putere și a enumerat motivele pentru care Occidentul este invidios.

”În lumea contemporană, Rusia reprezintă, din nou, unul dintre marile centre de putere, țara noastră remarcându-se prin valori viguroase, din cauza cărora multe țări din Occident ne invidiază: un potențial militar solid, o voință politică fermă și disponibilitatea de a acționa cu determinare pe arena internațională. Suntem din nou pregătiți să ne apărăm pe noi, pe aliații și pe prietenii noștri”, a scris Narîșkin pentru publicația sârbă ”Vecernie novosti”.

Potrivit afirmațiilor sale, ”așteptările strategilor politici americani nu s-au adeverit – Washingtonul nu a reușit că creeze o lume unipolară pe ruinele altor state”.

Directorul SVR a precizat că lumea contemporană tânjește după multipolaritate, iar principiile trasate la conferințele de la Ialta și Potsdam, ”sunt mai relevante ca niciodată”.

În articolul său, dedicat împlinirii a 75 de ani de la eliberarea Belgradului de sub cotropirea trupelor Germaniei hitleriste, Narîșkin a arătat, de asemenea, că Rusia este chemată să împiedice Europa să creeze ”o nouă lume minunată”.

”Pentru Rusia și Serbia, evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial sunt o amintire importantă – nu doar despre destinele istorice comune ale popoarelor noastre, despre victoriile glorioase și despre grele pierderi suferite. Pe această pagină sângeroasă a istoriei mondiale a fost, oarecum, scrisă esența misiunii istorice a Rusiei și a statelor slave înrudite cu ea – ele trebuie să prevină, cu toate forțele, ruperea definitivă a Europei de tradițiile creștine și de tentativele de a făuri pe Pământ o ”nouă lume minunată”, a continuat Narîșkin în articolul său.

Șeful SVR a precizat că nici nu contează dacă ”noua lume minunată” se construiește ”pe cultul exclusivității rasiale, a superiorității tehnologice sau de civilizație, pe exterminare în masă sau, spre exemplu, pe supremația absolută a tehnologiilor cibernetice”.

El a mai arătat că sfârșitul de secol XX, ”care s-a transformat în tragedii geopolitice pentru Rusia și pentru Serbia”, este exemplul prețului uriaș care trebuie plătit pentru redesenarea granițelor și pentru ”reformatarea” anumitor elemente ale ordinii mondiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052