Hot News
Sistemele S-400, la exercițiile militare ruso-sârbe
26/10
Serghei Narîșkin: De ce Occidentul invidiază Rusia
27/10

Rusia a șters o datorie a țărilor Africii de peste 20 miliarde dolari

Foto: pixabay.com

Rusia a șters o datorie a țărilor Africii, în valoare de peste 20 de miliarde de dolari, a anunțat președintele Vladimir Putin la forumul economic desfășurat în cadrul summitului Rusia-Africa, găzduit de orașul Soci, în perioada 23-25 octombrie.

”Țara noastră a participat la inițiativa de reducere a poverii financiare care apasă asupra țărilor Africii. În prezent, suma totală a datoriei șterse depășește 20 de miliarde de dolari”, a spus liderul rus, citat de RIA Novosti.

Putin a arătat că Rusia a lansat, împreună cu unele dintre aceste țări, programe comune, care presupun folosirea mijloacelor datorate, pentru finanțarea proiectelor naționale de creștere economică.

Pe de altă parte, Putin a anunțat că Rusia este pregătită să semneze, cu Uniunea Africană, un memorandum privind bazele relațiilor reciproce. ”Rusia este, desigur, dispusă să dezvolte relații de parteneriat cu structurile regionale ale Africii nu doar pe linia Comunității Economice Eurasiatice (EAES), ci și pe bază bilaterală. Menționez, în acest context, memorandumul dintre Rusia și Alianța Africană privind bazele relațiilor reciproce, semnat aici, la Soci”, a spus președintele Putin.

Potrivit explicațiilor sale, acest document trasează liniile orientative pentru realizarea unor proiecte și inițiative comune valoroase, în diferite domenii – politic, economic și comercial, social și umanitar. Putin a subliniat că este doar unul dintre exemplele cooperării reciproc avantajoase.

În perioada 23-25 octombrie, s-a desfășurat, la Soci, sub co-președinția președinților Rusiei și Egiptului, Vladimir Putin și Abdel Fattah el-Sisi, summitul Rusia-Africa, la care au fost invitați șefii tuturor celor 54 de state ale continentului, dintre care, peste 40 au venit la Soci. De asemenea, la eveniment au participat opt mari organizații și uniuni africane de integrare. În paralel cu acest summit, s-a derulat un forum economic, la care au participat șefi de state, reprezentanți ai mediilor de afaceri și ai structurilor de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109