Hot News
Pasagerii metroului moscovit vor vagoane aromatizate
28/10
Poklonskaia a comparat țările occidentale cu Rusia anilor ’90
28/10

O companie norvegiană va cumpăra 40 avioane SSJ-100

Foto: RIA Novosti

Compania ”Grajdanskie Samolioty Suhoi” (Avioane Civile Suhoi, GSS) a încheiat un contract cu transportatorul aerian “Norwegian Air Shuttle”. Compania norvegiană de low-cost este printre primele trei companii de stat din Europa.

Conform acordului, GSS va livra 40 de avioane Sukhoi Superjet 100, informează publicația RBK. Aeronavele se vor furniza în două etape: mai întâi, vor fi predate avioane în leasing pentru filiala norvegiană a companiei, Norwegian Air, după care, alte 30 de aparate vor fi furnizate companiei mamă.

În schimb, transportatorul solicită să i se acorde posibilitatea de a zbura pe traseul transsiberian, dar și o reducere de preț pentru efectuarea acestor zboruri – așa cum beneficiază Aeroflot. Printre aceste curse figurează cele din Europa în China, în Coreea de Sud, Japonia, India și Filipine. Se arată că acest traseu reduce timpul de zbor (dus-întors) cu aproape 4-5 ore și costul acestuia, cu 80.000 de dolari.

Prețul mediu al unui avion SSJ este de aproape 50,5 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că 40 de avioane reprezintă circa două miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875037