Hot News
Ce au discutat, la Budapesta, Putin și Orban
31/10
Acuzat de spionaj. Bulgaria a expulzat un diplomat rus
31/10

”Pretext pentru distrugerea Rusiei”. Senatorul Klințevici răspunde presei suedeze

Bătălia de la Poltava (1709) în care armata rusă condusă de Petru Cel Mare a distrus armata regelui-invadator, Karl al XII-lea - în prezentarea artistică a pictorulul francez Louis Caravaque care a trăit la Sankt-Petersburg. 1718. Galeriile Tretiakov/ Foto: Vesti din Rusia

Denaturare a istoriei și a bunului simț. Astfel a calificat senatorul rus Franț Klințevici cuvintele jurnaliștilor suedezi despre Rusia – ca fiind ”dușmanul istoric al Europei”. Invitat al postului 360tv, politicianul rus a declarat că este vorba despre un nou element al războiului informațional îndreptat împotriva țării sale.

Klințevici, membru al Comisiei Consiliului Federației pentru Apărare și Securitate, a amintit că, de-a lungul întregii sale istorii, Rusia s-a aflat în defensivă față de țările europene, țări care au promovat o politică bazată pe incursiuni militare și pe atacuri.

”Aleksandr Nevski (cneazul rus, care, în 1240, i-a bătut pe suedezi pe Neva, iar, în 1242, pe cavalerii Ordinului Teuton, zădărnicind planurile cruciadei – n.r.) a spus, la un moment dat, un lucru foarte important: ”Feriți țara dinspre vest, faceți comerț și legați prietenii cu estul”. Un Est interesat doar de comerț. În timp ce Vestul era interesat doar de spiritualitatea noastră (în vederea convertirii la catolicism – n.r.). Tot timpul, ei au încercat să ne înrobească, tot timpul au încercat să ne transforme, tot timpul au încercat să ne îndrepte spre drumul lor”, a afirmat senatorul rus.
În opinia senatorului, politica de toleranță și de corectitudine politică au condus, astăzi, la distrugerea mecanismelor statalității, spiritualității, valorilor familiale și moralității. Rusia se opune acestei evoluții și, din nou, se află în defensivă.

”Este un pretext suplimentar pentru discreditarea Rusiei, pentru descompunerea, dezmembrarea și, într-un final, pentru distrugerea ei. Spre aceasta se îndreaptă ei, creând imaginea unui astfel de inamic, ce trebuie distrus”, a explicat Klințevici afirmația mass-media suedeze.

Politicianul a arătat, de asemenea, că europenii au greșit, încă o dată, pentru că Rusia nu poate fi distrusă. Printre altele, Rusia și-a consolidat spiritualitatea cu o armă modernă și sigură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874989