Hot News
Foto: RIA Novosti
Lavrov: Rusia și China nu vor crea o alianță militară
02/11
„Roata Istoriei. Rusia în secolul XX”
02/11

Rusia va construi nave militare unice în lume

Foto: Izvestia

Rusia a început construcția mai multor nave militare, unele, unice în lume – a anunțat, într-un interviu acordat cotidianului ”Krasnaia Zvezda”, comandantul șef al Marinei Militare a Rusiei, amiralul Nikolai Evmenov (în imagine).

Astfel, el a enumerat nave pentru apărarea antimine, care nu au analog la nivel mondial, fregate multi-rol performante și nave de desant, de mari dimensiuni.

”Șantierul Naval Baltic «Iantar» lucrează la nave de desant, de mari dimensiuni – proiect 11711. În urmă cu un an, Flota de Nord a primit deja cea mai nouă navă din această categorie, «Ivan Gren» – nava amiral a proiectului. Se află în fază finală testele fratelui mai mic al acestei nave – «Piotr Morgunov», a precizat Evmenov.

Pe șantierul naval ”Severnaia verf” se lucrează intens la mai multe fregate multi-rol din proiectul 22350, inclusiv nava «Amiralul flotei Isakov». Fregata «Amiralul flotei Kasatonov» trece ultimele teste și se pregătește lansarea la apă a altei fregate, «Amiralul flotei Golovko».

În același timp, Combinatul Naval «Sredne-Nevski» a demarat producția de serie a unor nave unice, pentru apărarea antimine. ”În mai, a fost lansat la apă al patrulea dragor de mine din proiectul 12700, «Vladimir Emelianov», construit imediat după unitatea amiral – nava «Aleksandr Obuhov» și două alte nave de serie – «Georgi Kurbatov» și «Ivan Antonov»”, a spus amiralul rus. De asemenea, continuă lucrările la navele «Iakov Baliaev» și «Piotr Ilcev», a adăugat Nikolai Evmenov în interviu preluat de publicația ”Izvestia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875179