Hot News
Donald Trump a detestat Ucraina din primele zile ale mandatului
04/11
Ziua Unității Naționale: Putin a depus flori la monumentul lui Minin și Pojarski
04/11

Înainte de Anul Nou, Rusia va trimite un glob de sticlă în spațiu

Foto: roscosmos.ru

Nava spațială sferică, “Blitz-M”, necesară pentru precizarea câmpului gravitațional al Pământului, este planificată să fie pusă pe orbită la sfârșitul lunii decembrie, conform materialelor puse la dispoziția agenției RIA Novosti.

Materialele notează că “Blitz-M” va fi lansat împreună cu trei sateliți de comunicații “Goneț-M” (Mesager), pe racheta de lansare ”Rokot”, a cărei start este programat pentru 25 decembrie, de pe cosmodromul Plesețk.

Reflectorul laser sferic din sticlă, “Blitz-M”, a fost creat la Corporația științifică și de producție “Sistemele de construcție a dispozitivelor precise” (întreprinderea care face parte din corporația ”Roskosmos”). Este destinat pentru identificarea de înaltă precizie a orbitelor sateliților geodezici și de navigație, calibrarea sistemelor de măsurare radio de pe orbită, stabilirea parametrilor de rotație și precizarea câmpului gravitațional al Pământului și pentru suportul de coordonare al experimentelor științifice.

În septembrie 2009, a mai fost lansat pe orbită satelitul sferic din sticlă ”Blitz”. Însă, în ianuarie 2013, el a intrat în coliziune cu unul dintre fragmentele satelitului meteorologic chinezesc, Fengyun-1C, format în 2007, ca urmare a testării, de către China, a armelor anti-satelit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091