Hot News
Înainte de Anul Nou, Rusia va trimite un glob de sticlă în spațiu
04/11
Putin: Ce îi trebuie Rusiei pentru o dezvoltare de succes
04/11

Ziua Unității Naționale: Putin a depus flori la monumentul lui Minin și Pojarski

4 noiembrie 2019. Președintele rus Vladimir Putin și Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, la monumentul lui Minin și Pojarski din Piața Roșie/ Foto: RIA Novosti

Președintele rus, Vladimir Putin, a depus flori la monumentul lui Kuzma Minin și Dmitri Pojarski din Piața Roșie. La ceremonia care, potrivit tradiției, are loc în Ziua Unității Naționale, la 4 noiembrie, au participat, de asemenea, reprezentanți ai cultelor religioase și ai organizațiilor de tineret. (În ziua de 4 noiembrie 1612, Moscova a fost eliberată de sub invadatorii polonezi, de către oștirea și milițiile populare ruse conduse de către cetățeanul Kuzma Minin și cneazul Dmitri Pojarski. După venirea bolșevicilor la putere, în 1917, sărbătorirea Zilei Unității Naționale a fost interzisă; a revenit în calendarul rusesc, ca sărbătoare, în 2005 – n.r.)

După ce a depus flori, Putin a discutat și a făcut fotografii cu participanții la ceremonie.

Președintele Rusiei și-a transmis salutul participanților și invitaților la expoziția „Memoria generațiilor: Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945 – n.r.) în artele plastice” și a apreciat valoarea culturală și istorică ridicată a exponatelor prezentate în ea. Telegrama a fost publicată luni, pe site-ul Kremlinului.

Președintele a subliniat că proiectul este dedicat celei de-a 75-a aniversări a Victoriei, care va fi sărbătorită în 2020 și a precizat, de asemenea, că anul viitor a fost declarat în Rusia – Anul Memoriei și al Gloriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064