Hot News
Ziua Unității Naționale: Putin a depus flori la monumentul lui Minin și Pojarski
04/11
Medvedev a comparat prețurile la internet în Rusia și în SUA
05/11

Putin: Ce îi trebuie Rusiei pentru o dezvoltare de succes

Foto: TASS

De Ziua Unității Naționale, președintele a decernat, luni, la Kremlin, premiul pentru contribuția la consolidarea unității națiunii ruse, precum și Ordinul Prieteniei – străinilor, pentru servicii deosebite aduse întăririi păcii, prieteniei, colaborării și înțelegerii reciproce între popoare. În acest context, Vladimir Putin a declarat că loialitatea față de valorile păcii, coeziunea socială, încrederea și respectul reciproc între oameni de diferite naționalități constituie cel mai rezistent fundament pentru o dezvoltare de succes a Rusiei.

”Sărbătoarea marchează omogenitatea poporului nostru, dragostea noastră sinceră și profundă pentru Patrie”, a subliniat șeful statului. Loialitatea față de Țară este cea care a hrănit voința și determinarea strămoșilor noștri, care, în urmă cu mai bine de patru secole, au format milițiile populare, au învins necazurile și au salvat țara de la decădere, au eliberat-o de invadatori și cuceritori. Ei au lăsat urmașilor un exemplu nemuritor al unei fapte mărețe, când, mai presus de orice, au fost puse interesele Rusiei, soarta ei, viitorul ei”, a spus Putin. Iar apărarea a devenit principalul element unificator pentru oameni de diferite naționalități, clase și credințe, a adăugat liderul de la Kremlin, citat de ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Acest spirit de unitate, puternic și atot-învingător, s-a transmis din generație în generație”, a continuat Vladimir Putin. ”Când i-a fost greu, poporul nostru, mereu, a pus umăr lângă umăr. A luptat cu vitejie pentru libertatea și independența Patriei, pentru acele valori istorice, spirituale și familiale care ne sunt atât de dragi nouă, tuturor”.

”Loialitatea față de valorile păcii, coeziunea socială, încrederea și respectul reciproc între oameni de diferite naționalități constituie cel mai rezistent fundament pentru o dezvoltare de succes a Rusiei”, a afirmat președintele. ”Apărarea acestor tradiții este testamentul istoriei mărețului nostru stat și noi știm, cu fermitate, că numai împreună vom atinge cele mai înalte țeluri, vom rezolva cele mai complicate probleme, vom răspunde cu demnitate la orice provocări”.

Șeful statului le-a mulțumit celor prezenți în sală, concetățeni și cetățeni străini. ”Ați făcut foarte multe pentru dezvoltarea relațiilor multilaterale cu Rusia, pentru extinderea legăturilor umanitare, a celor de afaceri, culturale, pur și simplu interumane”, a spus Putin. ”De regulă, acolo unde sunteți voi se instaurează o atmosferă de încredere reciprocă, pe care nu o găsești prea des în lumea modernă. Apreciem sinceritatea dumneavoastră și deschiderea, sentimentele calde pentru țara noastră”.

1 Comment

  1. basarabeanu spune:

    un film despre putin la Birlad [MARTORI LUI PUTIN] SIMBATA LA 12 PE DATA DE 09 NOIEMBRIE 2019 VIZIONARE PLACUTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101