Hot News
Putin: Ce îi trebuie Rusiei pentru o dezvoltare de succes
04/11
Petrolul sirian în geopolitică
05/11

Medvedev a comparat prețurile la internet în Rusia și în SUA

Foto: Izvestia

În Rusia, internetul nelimitat este de câteva ori mai ieftin decât într-o serie întreagă de țări, iar, după numărul utilizatorilor de smartphone, Federația Rusă intră în top 5, a declarat premierul Dmitri Medvedev, la Summitul de investiții al Asociației Națiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), scrie ”Izvestia”.

Șeful Guvernului rus a precizat, totodată, că Moscova ia măsuri pentru adaptarea la economia digitală. Spre exemplu, Rusia se situează, în prezent, pe locul șapte la implicarea oamenilor în digitalizare și pe locul cinci la utilizarea diferitelor gadgeturi. În plus, se dezvoltă infrastructura comunicațiilor – peste 85% dintre ruși folosesc internetul mobil, iar 70% din populația adultă face acest lucru în fiecare zi.

”Dintre țările dezvoltate, noi avem un trafic nelimitat destul de accesibil – ca preț, el este de nouă ori mai mic decât în Japonia, de 14 ori mai ieftin decât în SUA și de 17 ori, decât în Coreea”, a detaliat Medvedev. Premierul a arătat că principalul obiectiv al Rusiei este de a crea tehnologii care să lucreze pentru binele oamenilor și care să crească nivelul lor de trai. El a vorbit, de asemenea, despre atenția aparte acordată, de către autorități, securității cibernetice, amintind despre planurile de implementare a tehnologiilor rusești în administrația de stat.

”Rusia are școli foarte puternice de matematică, fizică, tehnologii informatice. Pentru specialiștii ruși se luptă giganții IT, precum Google, Apple, Huawei. Firește, și acest lucru dă anumite rezultate”, a spus Medvedev, adăugând că Rusia are la ce să lucreze în cadrul proiectului național ”Economia digitală”, ce prevede eliminarea inegalității digitale între diferite zone ale Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053