Hot News
S-a finalizat construcția podului spre China, peste Amur
29/11
File de istorie: Disputa pentru Locurile Sfinte din Palestina, adevărata cauză a războiului Crimeii (IV)
30/11

Sondaj: Rușii nu cred că interesele puterii și ale societății coincid

Foto: pikabu.ru

Aproape 70% dintre ruși consideră că interesele autorităților și ale populației nu coincid, pentru simplul motiv că viața cetățenilor de rând nu prezintă interes pentru autorități, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de centrul Levada, o structură independentă de sondare a opiniei publice, relatează Interfax.

Conform rezultatelor studiului sociologic, 72% dintre participanții la chestionar nu au observat ca interesele puterii și ale societății să se suprapună: 30% dintre repondenți cred că interesele ”categoric, nu coincid”, 42% sunt de părere că ”mai degrabă, interesele nu coincid”.

Potrivit Centrului Levada, peste jumătate (53%) dintre persoanele intervievate, care nu văd vreo concordanță de interese, și-au explicat punctul de vedere prin faptul că ”autoritățile trăiesc pe seama populației, nu sunt preocupate de cum o duce poporul”. Alte 19% dintre respondenți, din aceeași categorie, sunt convinși că nu există feedback ”între cei care adoptă decizii la vârf și populație”.

Studiul a demonstrat că 16% dintre participanții la chestionar sunt convinși că interesele puterii și ale societății nu se suprapun, fiind de părere că aceste interese sunt mereu altele, 11% cred că interesele pot coincide numai ”în perioade critice, când țara este amenințată de un pericol de moarte”.

Un sfert din populație crede în coincidența intereselor puterii și ale societății, 3% dintre aceștia afirmă că ”interesele coincid, cu siguranță”, 22% estimând că ”mai degrabă, coincid”.

Sondajul a fost realizat în perioada 24-30 octombrie 2019, pe un eșantion reprezentativ de 1616 persoane din mediul rural și urban, cu vârste de la 18 ani în sus, din 137 de localități situate în 50 de regiuni ale Federației Ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093