Hot News
Moscova a primit Oscarul pentru turism (VIDEO)
01/12
Soarta pictorului român – cum a ajuns Adrian Ghenie la Ermitaj
01/12

Rusia a testat racheta hipersonică ”Kinjal”, în Arctica (VIDEO)

Foto: RIA Novosti

Rusia a testat, pentru prima dată, racheta hipersonică ”Kinjal”, în Arctica. Ea a doborât o țintă convențională, aflată pe un poligon de lângă Vorkuta, a anunțat agenția TASS, citând două surse din interiorul industriei de apărare.

”Testele au avut loc la mijlocul lunii noiembrie. Racheta a fost lansată spre o țintă terestră, aflată pe poligonul Pemba, cu ajutorul unui avion-purtător MiG-31K, care a decolat de pe aerodromul Olenegorsk”, a precizat unul dintre interlocutorii agenției TASS.

Alt expert a confirmat că racheta ”Kinjal” a trecut testele, cu succes și a subliniat că viteza rachetei a atins 10 Mach.

”Kinjal” este un sistem de rachetă hipersonică de aviație. Potrivit mass-media, racheta este varianta pentru aviație a sistemului ”Iskander”.

Funcțiile platformei de luptă a sistemului ”Kinjal” sunt îndeplinite de interceptorul supersonic MiG-31K. El este un fel de treapta întâi a rachetei, pe care o lansează la o altitudine de 12 kilometri.

Racheta zboară cu o viteză care o depășește de 10 ori pe cea a sunetului. În același timp, ea face manevre pe toată traiectoria de zbor, ceea ce îi permite să depășească toate sistemele de apărare aeriană existente.

Avioanele MiG-31K echipate cu ”Kinjal” se află, deja, în serviciu militar, în Districtul Militar de Sud.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875008