Hot News
Rusia, rugată să ajute la apărarea drepturilor minorităților naționale din Ucraina
04/12
Pentru Macron, Rusia este un vecin și un partener
04/12

Cât va costa noul portavion al Rusiei

Portavionul ”Admiral Kuztețov”/ Foto: mil.ru

Noul portavion, pe care Rusia intenționează să-l construiască, va avea un deplasament de 65.000 – 70.000 de tone, iar costurile de proiectare și realizare s-ar putea ridica la circa 300 – 400 miliarde de ruble (4,2 – 5,6 miliarde de euro), a anunțat RIA Novosti, citând o sursă din interiorul complexului industrial al apărării.

RBK amintește că, în prezent, Marina Militară a Rusiei dispune de un singur portavion – crucișătorul ”Admiral Kuznețov”, cu deplasament de 59.000 de tone, navă care, acum, se află în reparații. Interlocutorul agenției a precizat că nu sunt prevăzute fonduri pentru dezvoltarea noului portavion rusesc în actualul Program de stat pentru înarmare, valabil pentru perioada 2018-2027.

Aceeași sursă a precizat că Ministerul rus al Apărării nu a confirmat, încă, nici unul dintre conceptele propuse de biroul de proiectare și de construcție. În total, sunt câteva proiecte, inclusiv cele prezentate, anul acesta, la Salonul naval militar, de către biroul ”Nevski” (portavionul ”Lamantin”).

Anterior, la ședința Consiliului de Securitate al Rusiei, președintele Vladimir Putin a cerut ca ponderea armamentului modern din dotarea forțelor militare să atingă 70% în următorii ani, precizând că, în prezent, acest nivel este de 68%. Potrivit spuselor sale, noul program de stat pentru înarmare, până în 2033, trebuie să prevadă echiparea armatei cu noi aparate de atac și recunoaștere fără pilot, cu sisteme laser și hipersonice, dar și cu sisteme robotizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114