Hot News
Schimburile comerciale ruso-germane, în creștere
07/12
File de istorie: Rolul conducerii URSS în revenirea Transilvaniei de Nord la România
07/12

Putin: Rusia a atins stabilitatea macroeconomică

Soci. Președintele Vladimir Putin, la întâlnirea cu cercurile de afaceri germane/ Foto: rg.ru

Rusia a atins stabilitatea macroeconomică, a declarat președintele Vladimir Putin, la întrevederea cu cercurile de afaceri din Germania, întâlnire desfășurată, vineri, la Soci.

”Rusia și-a asigurat stabilitatea macroeconomică. Anul trecut, Produsul Intern Brut a afișat o creștere de 2,3%. Anul acesta va fi ceva mai modest, dar trendul dinamic se menține”, a arătat șeful statului. El a subliniat că, în Rusia, inflația se află la nivel minim.

Putin a spus că Germania este unul dintre cei mai importanți parteneri economici ai Rusiei, ocupând locul doi, după China. Liderul de la Kremlin a menționat, de asemenea, că investițiile germane în economia rusă depășesc, în prezent, 20 de miliarde de dolari, în timp ce investițiile rusești în economia germană se ridică la aproximativ 10 miliarde de dolari. În Rusia activează în jur de 5000 de companii cu capital german, cu o cifră totală de afaceri de 50 de miliarde de dolari, a spus Putin, subliniind că Rusia asigură mai mult de o treime din necesarul Germaniei de resurse energetice (33% la petrol și 35% la gaze naturale). Anul trecut, Germania a primit 55,5 miliarde metri cubi de gaze naturale rusești, un volum record.

În acest context, președintele rus a amintit că, foarte curând, va fi dat în exploatare gazoductul Nord Stream-2, care va permite dublarea cantității de gaze naturale livrate, de Rusia, pe traseul baltic. În același timp, Putin a subliniat că este vorba despre un proiect comercial, unde guvernul nu participă, practic. El a explicat, odată în plus, că acest lucru nu înseamnă că Rusia intenționează să sisteze tranzitul de gaze naturale prin Ucraina. ”Nu asta e problema – teritoriul de tranzit. Problema o constituie fezabilitatea economică”, a spus liderul de la Kremlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093