Hot News
Trump vrea creșterea schimburilor comerciale cu Rusia
13/12
File de istorie: Disputa pentru Locurile Sfinte din Palestina, adevărata cauză a războiului Crimeii (V)
13/12

Evgheni Satanovski: Cum a zădărnicit Moscova planurile Occidentului

Foto: x-true.info

În ultimii cinci ani, Moscova a adoptat unele dintre cele mai importante decizii de politică externă, care au devenit un răspuns real la discursul antirusesc al Washingtonului și al țărilor Alianței Nord-Atlantice, este de părere cunoscutul politolog Evgheni Satanovski (în imagine).

În direct, la postul de radio Vesti FM, Satanovski, unul dintre cei mai reputați experți ruși în politică și economie, a declarat că ”mutările neașteptate”, efectuate de Moscova pe arena politicii internaționale, au zădărnicit toate planurile Occidentului împotriva Rusiei. În opinia specialistului, primul important pas geopolitic a fost readucerea Crimeii în componența Rusiei, în 2014. A urmat, apoi, consolidarea pozițiilor Rusiei în Arctica și în Orientul Mijlociu, ceea ce a fost o adevărată surpriză pentru Statele Unite și pentru NATO.

”Așa a fost să fie: două baze, C-400 (în Siria, n.r.), estul bazinului Mediteranian și controlul, dinspre sud, asupra Strâmtorilor din Marea Neagră”, a precizat Satanovki.

Mai mult, lumea occidentală s-a confruntat cu o nouă ”neplăcere” pentru ea, sub forma adâncirii colaborării dintre Rusia și Turcia, context în care s-au înrăutățit considerabil relațiile dintre Washington și Ankara. Pe lista ”mutărilor surprinzătoare”, Satanovski a inclus, de asemenea, construirea Podului Crimeii, a gazoductelor Nord Stream-2, Forța Siberiei și Turkish Stream, dar și apropierea Rusiei de Africa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091