Hot News
Germania a declarat public: Nu sunt militari ruși în Donbass
14/12
Ucraina, instrument al Occidentului pentru a se război cu Rusia
14/12

Din cele 68 de filme sponsorizate de stat, într-un an, și-au recuperat banii numai opt

Afiș al filmului de succes, ”Amantele”/ Foto: yandex.ru

Conform rezultatelor pentru unsprezece luni din 2019, doar unul dintre cele opt filme, care au primit subvenții de la stat, a avut succes comercial. Întrebările referitoare la sistemul de asistență al statului pentru cinematografia națională au apărut, anterior, la Curtea de Conturi.

În ianuarie-noiembrie 2019, doar opt dintre cele 68 de filme, care au primit sprijin de la stat, și-au compensat cheltuielile la cinematografe, potrivit calculelor agenției RBC, pe baza datelor din Sistemul de informații automatizat federal, cu privire la proiecțiile de film (UAIS).

Acestea includ producții precum “Amantele”, “Șoferul treaz” și “Miliard”. Anul trecut, în aceeași perioadă, nouă din cele 54 de pelicule susținute de stat și-au acoperit cheltuielile, adică una din șase a avut succes comercial.

În total, în 2019, potrivit “Buletinului distribuitorului”, au fost lansate 168 de filme autohtone – în raport cu 140, anul trecut. Bugetul pentru filmele produse fără implicarea statului nu este cunoscut cu certitudine.

Pentru ca filmul să aibă succes comercial, trebuie să colecteze de două ori mai mult la box-office decât a fost cheltuit, a explicat analistul de afaceri cinematografice, Serghei Lavrov. Aproximativ jumătate din încasările pentru proiecții de filme le revine cinematografelor, alte 10-15% se duc la distribuitor; prin urmare, producătorilor nu le revine decât în jur de 40-42% din box-office, a amintit Lavrov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052