Hot News
Turcia ar putea cumpăra încă un lot de rachete S-400 ”Triumf”
15/12
Foto: RIA Novosti
Peskov: Rusia, o insuliță de stabilitate
15/12

România Muzical: ”Dama de pică”, la București, via New York

Lise Davidsen, în rolul Lizei, și Iusif Aivazov, în rolul lui Gherman/ Foto: Ken Howard / Met Opera

În seara zilei de sâmbătă, postul de radio ”România Muzical”, în cadrul emisiunii ”Seara de Operă”, a transmis, în direct, de la Teatrul ”Metropolitan” din New York, opera ”Dama de pică” de P.I.Ceaikovski, pusă în scenă în premieră la ”Metropolitan”.

Este semnificativ faptul că, din distribuție fac parte o serie de vocaliști ruși, precum celebrul Iusif Aivazov (în rolul principal, Gherman), Aleksandr Antonenko, Igor Goloveatenko și alții. Dirijor – Vasili Petrenko, cunoscut și publicului român, în urma participării sale la Festivalul Internațional ”George Enescu” din București.

Emisiunea a fost comentată de Luminița Arvunescu și de invitatul ei, criticul muzical Costin Popa. În opinia celui din urmă, este cea mai elaborată opera a marelui compozitor, cu multe elemente preluate din folclorul muzical rusesc. Pentru soliștii americani, distribuiți în spectacol, a spus el, este o provocare să cânte această bijuterie de operă, plină de lirism specific rusesc, alături de ”titulari”, soliștii ruși.

De altfel, pentru interpretarea rolului Lizei din acest spectacol, Lise Davidsen a fost numită, deja, de către presa americană, o ”nouă vedetă a operei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875037