Hot News
Lavrov a promis răspuns la ”sancțiunile din iad” ale SUA
23/12
Zaharova a contestat declarația MAE polonez
23/12

Putin va deschide circulația feroviară pe Podul Crimeii

Podul Crimeii, a cărui construcție, inclusiv partea feroviară, a fost finalizată în 2020/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa, la 23 decembrie, la festivitatea de deschidere a circulației feroviare pe Podul Crimeii, a anunțat biroul de presă al Kremlinului.

De asemenea, șeful statului intenționează să stea de vorbă cu muncitorii care au realizat construcția. Iar șefii din domeniul transporturilor îi vor povesti președintelui despre planurile de dezvoltare a infrastructurii din sudul Rusiei.

Biroul de presă a mai anunțat, totodată, că, în aceeași zi, Vladimir Putin va efectua o vizită în Republica Adîghea, unde, se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile și va discuta despre dezvoltarea teritoriilor agricole.

Primul tren, de la Sankt-Petersburg spre Sevastopol, va pleca astăzi, 23 decembrie și va traversa Strâmtoarea Kerci, în noaptea de 25 decembrie (timpul de călătorie este de 43,5 ore). Marți, 24 decembrie, primul tren cu pasageri va pleca, și el, de la Moscova. Va ajunge la Simferopol în 33 de ore. În primele patru săptămâni de la deschiderea vânzărilor de bilete, pentru trenurile spre Crimeea, s-au vândut aproape 42.000 de bilete.

Lucrările la calea ferată peste Strâmtoarea Kerci s-au derulat în paralel cu cele desfășurate la partea carosabilă și au început în februarie 2016. Primele mașini au intrat pe pod la 16 mai 2018, iar, în septembrie, a fost deschisă circulația pentru camioane.

Începând din 2018, în doi ani, pentru linia ferată dublă s-au folosit 90.000 metri cubi de pietriș, circa 5000 tone de șine și 76.000 de traverse. Pentru ca trenurile să ruleze lin și silențios, s-a aplicat tehnologia ”pistonului de catifea”, care nu va permite călătorilor să audă glasul roților de tren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053