Hot News
Zaharova a contestat declarația MAE polonez
23/12
Podul Crimeii. Vladimir Putin a tras sirena
24/12

Șeful NATO vrea să-l întâlnească, personal, pe Putin

Foto: AP

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg (în imagine), s-a declarat pregătit pentru a se întâlni, personal, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Pentru o astfel de întrevedere, se impun, însă, ”anumite condiții-cadru”, a precizat șeful NATO, pentru agenția germană DPA, scrie ”Kommersant”.

În ceea ce privește agenda discuțiilor, Stoltenberg a indicat dificultățile existente în relațiile dintre Rusia și NATO. ”Rusia este marele nostru vecin și așa va rămâne”, a subliniat el. În opinia secretarului general al Alianței, chiar dacă, în viitorul apropiat, relațiile NATO-Rusia nu se vor îmbunătăți, Alianța trebuie să fie capabilă să ”controleze” situația.

La finalul întâlnirii la vârf a liderilor țărilor membre NATO, summit desfășurat la 4 decembrie, la Londra, participanții au inclus Rusia printre direcțiile ce constituie o amenințare la adresa securității euroatlantice. Aceasta, deși, Stoltenberg a afirmat că NATO nu consideră Rusia drept dușmanul său. Statul major al armatei ruse este convins, însă, că Alianța se pregătește pentru un conflict militar de amploare, menționează ”Kommersant”.

Analistul politic Pavel Șipilin a comentat declarația șefului NATO, pentru postul de radioul ”Sputnik”, în felul următor: “Trebuie să înțelegem că, un oficial NATO, chiar dacă deține funcția de secretar general, nu este la nivelul de la care să poată dicta anumite condiții. Stoltenberg are o funcție organizatorică, îndeplinește tot felul de sarcini tehnice. Prin urmare, este dificil să spunem ce a avut în vedere. Se poate presupune că va avea împuternicirea pe care o va primi, de la membrii NATO, pentru astfel de negocieri; iar, în acest caz, probabil că are sens – ca el să clarifice situația”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874981